Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

«Спад захворюваності – це не привід нехтувати протиепідеміологічними заходами, особливо напередодні новорічних свят», – Олег Синєгубов

«Спад захворюваності – це не привід нехтувати протиепідеміологічними заходами, особливо напередодні новорічних свят», – Олег Синєгубов

Минулого тижня Полтавщина перейшла до “жовтої” карантинної зони. З 6 грудня у такому рівні епіднебезпеки діють нові правила карантинних обмежень.

“На вихідних моніторили стан дотримання протиепідемічних заходів у Полтаві. Спостерігається вкрай негативна ситуація, у закладах харчування і торговельних центрах COVID-сертифікати не перевіряють. Ми всі пам’ятаємо, як починалась хвиля коронавірусу у 2020 році. І це було після новорічних свят. Найбільшими осередками розповсюдження є масові заходи — спортивні, святкові. Ми всі напередодні новорічних свят. Але це не привід розслаблятись. Те, що зараз іде спад по рівню захворюваності, не привід збавляти темпи вакцинації”, – зазначив сказав під час апаратної нариди голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов.

Нагадаємо, 40% дорослих українців вже отримали повний курс щеплення проти COVID-19. На вимогу ВООЗ, до кінця 2021 року в кожній країні повинна бути вакцинована саме така кількість людей. У Полтавській області зробили 1 млн 112 ін’єкцій. Однією дозою щеплені 592 062 людини, двома дозами — 519 993.

Перейти до вмісту