Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Рим, Тбілісі та Коломбо – 10 міст, куди українці збираються на Новий рік

Рим, Тбілісі та Коломбо – 10 міст, куди українці збираються на Новий рік

Новорічні свята та канікули українці вважають за краще зустрічати з видом на Колізей, за келихом просекко та найсмачнішою “Маргаритою”— Італія та її столиця Рим на першому місці у пошукових запитах у період з 30 грудня 2021 року по 10 січня 2022 року. Проте, на плани українських туристів вплинуть обмеження для в’їзду до цієї країни, які Італія запровадила на період із 16 грудня по 31 січня 2022 року.

Джерело: Aviasales.ua

У першу п’ятірку туристичних напрямків на Новий рік також потрапили Грузія, Польща, Туреччина та Іспанія, згідно з даними, наданими міжнародним сервісом пошуку авіаквитків Aviasales.ua.

Найчастіше на різдвяні канікули цього року українці шукали та бронювали авіаквитки до країн Європи. У топ-10 популярних напрямків також опинилися ОАЕ та Шрі-Ланка.

Куди летять українці на новорічні свята (країни)

Італія – ​​11%

Грузія – 10%

Польща – 10%

Туреччина – 10%

Іспанія – 7%

Угорщина – 7%

Чехія – 6%

ОАЕ – 4%

Шрі-Ланка – 4%

Німеччина – 4%

Перше місце серед популярних міст на новорічні свята в 2021 році займає Рим. Aviasales також відзначили інтерес до бронювання авіаквитків в Тбілісі (2-місце), Стамбул (3), Будапешт (4) та Прагу (5).

Куди летять українці на новорічні свята (міста)

Рим

Тбілісі

Стамбул

Будапешт

Прага

Коломбо

Дубаї

Барселона

Мілан

Варшава

Міжнародним сервісом пошуку дешевих авіаквитків Aviasales.ua користуються туристи з понад 150 країн. Цього року кількість бронювань на новорічні свята зросла у 6 разів порівняно з аналогічним періодом минулого року. У середньому українці планують подорож за 40 днів до дати вильоту.

Крім популярних напрямків, сервіс надав статистику за вартістю квитків. Найдешевше українцям обійдуться квитки на уїк-енд у Європі. Середня вартість перельоту в одному напрямку економ-класом варіюється від 1500 грн (Італія) до 2600 грн (Іспанія). Серед найпопулярніших зимових напрямків найдорожчими стали ОАЕ від 5300 грн та Шрі-Ланка від 9600 грн за квиток в один бік.

Середній час перебування за кордоном на канікулах становить від 5 до 7 днів. Це стосується європейських напрямків та Туреччини. А найтриваліше перебування українці планують на Шрі-Ланці — понад 18 днів.

Незважаючи на привабливість закордонних напрямків, частина українців планує проводити новорічні свята вдома. У рейтингу популярності внутрішніх авіаперельотів перше місце посів Київ, на другому – Львів, на третьому місці – Запоріжжя. Далі за ними за частотою запитів опинилися бронювання авіаквитків до Одеси (4), Дніпро (5), Івано-Франківськ (6) та Харків (7). У середньому подорож планують на 4-6 днів.

Довідково. Дані надані міжнародним сервісом пошуку авіаквитків Aviasales.ua, період бронювання з 30 грудня 2021 року по 10 січня 2022 року, в один бік, економ класом

Перейти до вмісту