Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Профільна комісія обласної ради підтримала внесення змін до обласної Програми розвитку фізичної культури і спорту на 2021 ‒ 2024 роки

Профільна комісія обласної ради підтримала внесення змін до обласної Програми розвитку фізичної культури і спорту на 2021 ‒ 2024 роки

8 грудня під головуванням Олександра Алексюка відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань молодіжної політики, спорту та туризму, на якому розглянуто профільні проєкти рішень восьмої позачергової сесії обласної ради.

У засіданні взяли участь депутати обласної ради: Яніна Барибіна, Іван Близнюк, Олег Панкратьєв, Руслан Проценко, Олег Сазонов, Ірина Степаненко, Наталія Гранчак, Олег Дядик.

Комісія підтримала проєкт рішення обласної ради щодо внесення змін до обласної Програми розвитку фізичної культури і спорту на 2021 ‒ 2024 роки, яким передбачено перерозподіл видатків в межах виділеного фінансування для забезпечення підготовки та участі спортсменів області різних вікових груп у спортивних заходах всеукраїнського та регіонального рівнів  з олімпійських та не олімпійських  видів спорту.

У контексті даного питання, за пропозицією депутатки Ірини Степаненко, комісія рекомендувала Управлінню молоді та спорту облдержадміністрації надати на наступне засідання постійної комісії інформацію щодо забезпечення участі представників територіальних громад у спортивних заходах регіонального та всеукраїнського рівнів.

Читайте також: У Градизьку планують створити ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою

Обговорюючи проєкт рішення про створення Молодіжної ради при Полтавській обласній раді як консультативно-дорадчого органу з питань молодіжної політики, депутати акцентували увагу на необхідності залучення до розробки проєкту рішення фахівців Управління молоді та спорту облдержадміністрації. Наразі, за пропозиціями голови комісії Олександра Алексюка та депутата Руслана Проценка, комісія рекомендувала зняти дане питання з розгляду на сесії для доопрацювання. З цією метою голові обласної ради рекомендовано створити робочу групу за участю депутатів обласної ради, працівників виконавчого апарату обласної ради та Управління молоді та спорту облдержадміністрації.

Комісія також розглянула та підтримала звернення виконавчого комітету Великобудищанської сільської ради Миргородського району щодо облаштування спортивних майданчиків у с. Бобрик та Мартинівка, а також адміністрації Кременчуцького педагогічного коледжу імені А.С. Макаренка стосовно заміни штучного покриття футбольного майданчика на території закладу.

Питання про встановлення системи освітлення футбольного поля та озвучення стадіону «Динамо» комісія ухвалила розглянути на наступному засіданні за участю керівника стадіону.

Перейти до вмісту