Ви тут:
Суспільство Україна 

Пенсіонери зможуть витратити тисячу за вакцинацію на ліки: що відомо

Пенсіонери зможуть витратити тисячу за вакцинацію на ліки: що відомо

Президент Володимир Зеленський заявив, що люди віком від 60 років зможуть використати тисячу гривень за вакцинацію проти коронавірусу на соціальні потреби, зокрема на купівлю ліків. Повний перелік магазинів та закладів, де можна витратити тисячу, з’явиться 19 грудня – після офіційного запуску проєкту.

Про це йшлося на селекторній нараді під головуванням Президента Володимира Зеленського.

За словами президента, програма “єПідтримка” буде розширюватися, щоб нею могли скористатись якнайбільше українців.

Що відомо про “тисячу за вакцинацію”?

Виплата українцям тисячі гривень за повну вакцинацію проти коронавірусу називається “єПідтримка“. Витратити гроші можна буде на квитки в кінотеатр, театр, на концерт, заняття спортом, купівлю книжок, подорожі Україною потягом або літаком та соціальні потреби. Проте в уряді вже пояснюють, що тисячу не вдасться витратити на книжки, якщо ви захочете їх придбати у продуктовому магазині або на заправці, оскільки бізнес зареєстрований в іншій категорії — не тій, що найбільше постраждала, пише hromadske.

Загалом на програму у 2021 році спрямують 8 мільярдів гривень. Раніше президент Володимир Зеленський казав, що ще 3 мільярди виділять на початку 2022 року.

Як отримати “тисячу за вакцинацію”?

Узяти участь у програмі на першому етапі можна буде через мобільний застосунок “Дія”. Для виплати тисячі гривень за вакцинацію проти коронавірусу почали випускати віртуальні картки для проєкту “єПідтримка”. Оформити карту можна онлайн або офлайн. У першому випадку потрібно завантажити застосунок банку та оформити карту. У другому ㅡ потрібно звернутися до фізичного відділення банку.

Карта одразу буде запрограмована на витрати лише в конкретних категоріях бізнесів, які найбільше постраждали від карантину. Кошти не можна буде переказати на іншу картку чи зняти готівку, йдеться на сторінці ініціативи.

Щоб устигнути отримати виплату під час першого етапу, потрібно подати заяву з 19 до 29 грудня в “Дії”. Крім того, з 13 грудня почнеться бета-тестування послуги.

Перейти до вмісту