Ви тут:
Відео Суспільство ТОП-новина 

“єПідтримка”: як отримати тисячу гривень за вакцинацію та на які послуги її можна витратити

“єПідтримка”: як отримати тисячу гривень за вакцинацію та на які послуги її можна витратити

9 грудня Кабінеті Міністрів України ухвалив Постанову щодо президентської ініціативи “єПідтримка”. Вона спрямована на допомогу українському бізнесу, який найбільше постраждав під час карантину – креативна, транспортна, спортивна індустрії.

На брифінгу 9 грудня представники Міністерства цифрової трансформації розповіли умови щодо отримання виплати та на які товари/послуги можна буде витратити кошти.

Тисячу гривень отримає кожен повнолітній громадянин України, який пройшов повний курс вакцинації проти COVID-19. Пілот проєкту стартує 13 грудня 2021 року. На I етапі виплата буде здійснюватись з 19 грудня. Для цього потрібно буде з 19 по 29 грудня подати заявку на отримання виплати у додатку “Дія”.

Щоб отримати виплату, потрібно мати:

-спеціальну картку “єПідтримка”, її можна оформити у відділенні банку, або в офлайн-відділенні (зараз доступні такі банки-партнери – “Альфа-Банк”, “А-банк”, monobank, Укргазбанк);

-згенерований COVID-сертифікат про повну вакцинацію (“зелений” COVID-сертифікат) лише у додатку “Дія”;

-для участі в програмі потрібно бути старше 18 років та мати громадянство України.

Як отримати виплату: покрокова інструкція

1.Оформити спеціальну картку “єПідтримка” в застосунку банку або офлайн-відділенні;

2.Завантажити застосунок “Дія” та авторизуватись у ньому (або оновити до останньої версії);

3.Переконатись, що маєте “зелений” COVID-сертифікат;

4.Зайти у розділ “Послуги”;

5.Знайти послугу “єПідтримка”;

6.Обрати для виплати картку “єПідтримка”;

7.Очкувати грошей від Мінекономіки.

Тисячу гривень можна витратити на придбання: залізничних квитків в межах України, авіаквитки в межах України, квитки в кінотеатри, театри, музеї, виставкові центри, спортзали, або ж придбати книги.

Як працює “єПідтримка”

Розрахуватись тисячею гривень можна лише за певну категорію товарів чи послуг. Оплата пройде, якщо придбаєте послуги чи товари в того бізнесу, чий МСС-код ухвалив Кабмін. Варто пам’ятати, що кожен бізнес має свій МСС-код, він видається банком й вказує на категорію, в якій надаються послуги. Оплата не пройде, якщо бізнес зареєстрований в іншій категорії. Наприклад, можна придбати книжки в книжковому магазині, але тисячею гривень не розрахуєтесь за книгу в продуктовому магазині або на заправці. Картка “єПідтримка”, яку оформите у банку, буде одразу запрограмована на витрати лише в тих категоріях бізнесів, які найбільше постраждали від карантину, тому тисяча зарахується тільки на неї

 

Перейти до вмісту