Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Наступного року на Полтавщині планують створити індустріальні парки

Наступного року на Полтавщині планують створити індустріальні парки

У Полтавській області наступного року можуть вже з’явитися індустріальні парки. Наразі є пропозиції від 13 громад області.

Про це повідомили на засіданні постійної комісії з питань бюджету та управління майном, яке відбулося 6 грудня за участі голови Полтавської обласної ради Олександра Біленького та голови облдержадміністрації Олега Синєгубова.

Найактуальніші питання на комісії — питання бюджету, зокрема, перерозподілу коштів. А також обговоримо виконання програм, які діяли в області протягом минулого року. Ми порадились та вирішили з членами комісії детально розібратися з програмами, над якими ми працюємо, які кошти були виділені та що зроблено. Відповідно, це не стане проєктами рішень на сесію, а матиме рекомендаційний характер для департаментів”, – зазначила голова постійної комісії Лариса Босенко.

Про виконання Стратегії розвитку на 2021-2027 роках доповіла т.в.о. директора Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій ОДА Олена Онупко. За її словами, у межах виконання Стратегії розвитку наступного року в області планують створити індустріальні парки.

“На наступний рік маємо задачу — створення індустріальних парків. Відповідно будуть створені робочі місця, будуть залучені інвестори. Є пропозиції від 13 громад, де створювати. Наразі вивчаємо це питання. Найперспективніше — у Полтаві”, – розповіла Олена Онупко.

Наразі діє робоча група. Вже 16 грудня для представників громад проведуть навчання за участі експертів.

“На конкурс ДФРР громади не подали жодного проєкту щодо створення індустріального парку. Так, дійсно, індустріальні податки – це додаткові надходження, і податки, і ПДФО. На сьогодні лише 13 громад вивчають це питання”, – наголосив перший заступник голови Полтавської ОДА Дмитро Лунін.

Депутати прийняли до відома питання про хід виконання Стратегії розвитку Полтавської області.

“Це дуже важливе питання. Це питання розвитку громад”, – зазначив депутат обласної ради Віктор Кордубан.

Читайте також: На Полтавщині планують відкоригувати тарифи на тепло для окремих споживачів “Полтаватеплоенерго” та “Лубнитеплоенерго”

На засіданні члени постійної комісії заслухали виконання комплексних програм за 2021 рік. А також заслухали звіт про виконання обласного бюджету та внесення змін до показників обласного бюджету.

Перейти до вмісту