Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

На Полтавщині збудували новий спорткомплекс європейського рівня, – Олег Синєгубов

На Полтавщині збудували новий спорткомплекс європейського рівня, – Олег Синєгубов

За програмою Президента України Володимира Зеленського “Велике будівництво” в Полтаві завершили зведення нового спортивно-видовищного комплексу. Він отримав назву “Акварена” і став найбільшим спортивним об’єктом області.

Про це повідомив голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов.

У новому спорткомплексі зможуть тренуватися спортсмени у складі олімпійської та паралімпійської збірних команд, а також у ньому проводитимуть міжнародні змагання.

“Понад 10 років “басейн на Петра Юрченка”, як раніше називали цю будівлю, був класичним полтавським довгобудом. Спорткомплекс то будували, то відмовлялися від цієї ідеї, то по кілька разів передавали з балансу області на місто й навпаки. Діти, які чекали на новий басейн, уже встигли вирости”, – зазначає Олег Синєгубов.

Однак завдяки програмі Президента України Володимира Зеленського “Велике будівництво” Полтавщина отримала державну субвенцію у розмірі 105 млн на відновлення будівництва. Менше року знадобилося, щоб облаштувати більше половини будівлі й повністю завершити будівельні роботи, наголошує Олег Синєгубов.

“Цей спорткомплекс унікальний для області. По-перше, він розроблений на основі стандартів та правил проведення змагань міжнародної Федерації плавання FINA та відповідає усім вимогам доступності. По-друге, тут можна проводити всеукраїнські змагання, збори національних команд. По-третє, активно залучати дітей та молодь до спорту, покращувати соціальну, економічну та інвестиційну привабливість Полтавщини. Він поєднує три басейни для плавання в одній споруді: основний довжиною 50 метрів, тренувальний 25-метровий та фізкультурно-оздоровчий. За площею вся будівля буде розміром з футбольне поле – понад 7,8 тис. метрів квадратних. Також спорткомплекс має тренажерну та спортивну зали, тренерські приміщення, сучасні душові й санвузли, конференц-зал, офісні та службові приміщення, роздягальні, кабінети лікаря, косметолога і масажиста, SPA-зону, кімнати відпочинку та персоналу”, – зауважив голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов.

Раніше в області не було 50-метрового спортивного басейну закритого типу. Через це спортсмени тренувалися у басейні відкритого типу, скорочуючи тренування в холодну пору.

“Полтавщина вже має своїх світових зірок спорту. Серед них паралімпійці Дмитро Виноградець, Юрій Божинський, Євгеній Богодайко, Ярослав Денисенко, Оксана Хруль, учасник Олімпійських ігор Любомир Лемешко. Вони стануть гідним прикладом для всіх, хто тренуватиметься в “Акварені”, – додав Олег Синєгубов.

Будівництво цього спортивного об’єкта – це можливість розвивати на Полтавщині щонайменше п’ять видів спорту: спортивне плавання, водне поло, синхронне плавання, плавання серед спортсменів з інвалідністю (дефлімпійські та паралімпійські види спорту), єдиноборства, такі як дзюдо, греко-римська та вільна боротьба й інші.

Надалі розпочинається процес введення спортивно-видовищного комплексу “Акварена” в експлуатацію.

   

 

Перейти до вмісту