Refresh

This website np.pl.ua/2021/12/na-poltavshchyni-pravookhorontsi-pereviriatymut-zakonnist-porubky-ta-prodazhu-ialynok/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині правоохоронці перевірятимуть законність порубки та продажу ялинок

На Полтавщині правоохоронці перевірятимуть законність порубки та продажу ялинок

Під час спільних рейдів, які триватимуть до завершення новорічних та різдвяних свят, правоохоронці перевірятимуть ринки та місця можливої стихійної торгівлі хвойними деревами, вивчатимуть документи на право порубки, перевезення та продажу «ялинок».

Джерело: поліція Полтавщини

План спільних заходів та повноваження представників залучених служб обговорили під час робочої зустрічі за участю керівництва Управління превентивної діяльності Главку поліції області, Полтавського обласного Управління лісового та мисливського господарства й відділу державного екологічного нагляду (контролю) природно-заповідного фонду, лісів та рослинного світу.

Як пояснив Роман Ніколаєнко, начальник управління превентивної діяльності обласної поліції, законність придбання та продажу ялини або сосни визначатимуть за допомогою спеціального «маркування» та пакету документів, що зобов’язаний надати підприємець або працівник торгівлі. Зокрема, перевірятимуть товарно-транспортні накладні, а також наявність чипів (бирок, штрих-кодів), що містять інформацію про походження дерев.

У випадку виявлення порушень співробітники обласного Управління лісового та мисливського господарства та екологічного нагляду, а також поліцейські складатимуть адміністративні матеріали.

Так представники Лісгоспу та Держеконагляду уповноважені складати адміністративні протоколи за незаконне знищення або пошкодження лісових культур (стаття 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення, далі – КУпАП), а також за порушення порядку придбання, збуту чи розповсюдження об’єктів рослинного світу (стаття 88-1 КУпАП).

Своєю чергою поліцейські можуть скласти протоколи за порушення працівником торгівлі або підприємцем встановлених вимог на ринку (стаття 159 КУпАП) й за торгівлю у невстановлених місцях (стаття 160 КУпАП).

Перейти до вмісту