Ви тут:
Відео Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

На Полтавщині планують запровадити проєкт “Чужинець в громаді”

Суть проєкту полягає в тому, що поліцейські у своїх громадах мають створити чат “Чужинець в громаді” для обміну інформацією з місцевими жителями.

Передовсім, стосується інформації про підозрілих людей чи транспорту на території громад.

Про це розповів начальник ГУ НП у Полтавській області Євген Рогачов на першій пресконференції після призначення.

“Поліцейські у громадах повинні будуть зробити групи в тому чи іншому месенджері. До групи включити представників сільради, активних жителів. Це буде онлайн-спілкування. А в разі необхідності небайдужі люди можуть повідомляти у групу про незрозумілий автомобіль, який заїхав на територію села, підозрілих людей, які можливо ошукують пенсіонерів чи інших людей. Це буде група для оперативності в інформуванні. Тобто, не тільки поліцейський зможе щось сфотографувати чи написати, а й кожен громадянин, який матиме доступ до групи, зможе сфотографувати підозрілу особу чи транспортний засіб. І далі цю інформацію буде перевіряти дільничний інспектор поліції. Також в групу можна буде повідомляти про домашнє насильство. Наприклад, реакцію сусідів. Або ж написати поліцейському, що необхідна превентивна робота з хуліганом тощо”, – розповів Євген Рогачов.

Цей проєкт будуть апробовувати у громадах області, як він працюватиме та чи будуть відчутні зміни після його запровадження.

Нагадаємо, нового очільника ГУ НП у Полтавській області Євгена Рогачова представив колективу голова Нацполіції України Ігор Клименко 3 грудня. 

Перейти до вмісту