Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині опрацювали 16 потенційних майданчиків під індустріальні парки

На Полтавщині опрацювали 16 потенційних майданчиків під індустріальні парки

Наступного року на створення індустріальних парків державою передбачено 405 млн грн субвенції.

Про це повідомили 16 грудня на семінарі щодо створення індустріальних парків на території області.

Як повідомили у Полтавській ОДА, серед запрошених – голови територіальних громад області, районних державних адміністрацій, депутати Полтавської обласної ради, фахівці Полтавської торгово-промислової палати, директорка Агенції регіонального розвитку Полтавської області “Офіс Євроінтеграції”.

“Державою на наступний рік передбачено субвенцію територіальним громадам у розмірі 405 млн грн на створення індустріальних парків. Найближчим часом нам потрібно визначитись, які громади готові створювати індустріальні парки, вкладати ресурси. Зауважу, що створення відповідних парків – це досить місткий бюджетний процес. До двох років піде лише на підготовку інфраструктури”, – зазначив старший проєктний менеджер Офісу реформ Кабінету Міністрів України Артем Сенчук.

Розбудова мережі індустріальних парків є інструментом залучення інвестицій у місцеві громади. Державою запроваджено низку стимулів для учасників індустріальних парків серед яких: звільнення від відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва для громадян та юридичних осіб, у разі використання ними земельних ділянок для розміщення індустріальних парків, надання повної або часткової компенсації відсоткової ставки за кредитами, запровадження компенсації витрат на підключення та приєднання до інженерно-транспортних мереж, встановлення стимулюючого рівня пільг щодо ставок місцевих податків.

Заступник директора Департаменту – начальник управління містобудування і архітектури Департаменту будівництва, містобудування і архітектури та житлово-комунального господарства Полтавської облдержадміністрації Ірина Особік розповіла, що наразі в області вже проведено аналіз містобудівної ситуації на територіях громад. Опрацьовано 16 потенційних майданчиків під майбутні індустріальні парки.

Фото: Полтавська ОДА

  

Перейти до вмісту