Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Будівництво ЦНАПу, спортмайданчиків та реконструкція комплексу “Колос”: очільники Полтавщини побували у Решетилівській громаді

Будівництво ЦНАПу, спортмайданчиків та реконструкція комплексу “Колос”: очільники Полтавщини побували у Решетилівській громаді

30 грудня перші керівники Полтавщини – голова обласної ради Олександр Біленький та тимчасово виконувач обов’язків голови обласної державної адміністрації Дмитро Лунін – здійснили спільну робочу поїздку до Решетилівської міської територіальної громади.

Джерело: Полтавська обласна рада

Спочатку Олександр Біленький та Дмитро Лунін ознайомилися з ходом будівництва спортивно-ігрових майданчиків, побутової будівлі та благоустрою прилеглої території ДНЗ «Решетилівський професійний аграрний ліцей імені І.Г. Боровенського».

Як розповіла директор закладу Ніла Спільна, нині триває третя черга будівництва. У попередні роки було облаштовано територію для занять воркаутом, тенісом, волейболом. Займатися спортом тут можуть не лише ліцеїсти, а й всі охочі. Зараз тривають роботи по будівництву памп-треку, скейт-парку, їдальні.

На думку голови обласної ради, саме комплексний розвиток аграрного ліцею дозволяє йому втримувати лідерські позиції серед інших закладів професійно-технічної освіти області.

«Решетилівський аграрний ліцей зараз налічує 440 учнів, а починали з 260. Тобто, створена матеріальна база є хорошим стимулом для навчання у цьому закладі дітей з усієї області. Є плани по ремонту одного з гуртожитків – це дозволить додатково розмістити ще 40 – 50 студентів. Аграрний ліцей розвивається, так, вже навесні заклад отримає нову техніку за перемогу в проєкті, який фінансується за кошти ЄС. Учні зможуть навчатися фаху на сучасних комбайнах і тракторах. Тобто, ліцей стане одним і з центрів професійно-технічної освіти Полтавщини», – зазначив Олександр Біленький.

Також керівники області оглянули хід будівництва нового ЦНАПУ, реконструкції громадської будівлі під літній амфітеатр.

За словами тимчасово виконувача обов’язків голови обласної державної адміністрації Дмитра Луніна, реалізовувати такі масштабні об’єкти на території громади вдається завдяки залученню коштів з бюджетів усіх рівнів.

«За кошти державної субвенції будується ЦНАП, також залучені кошти міського бюджету. Окрім цього, громада отримала субвенцію для реконструкції будівлі під літній амфітеатр. У 2022 році до Дня міста плануємо урочисті заходи і відкриття певних об’єктів у Решетилівці», – зазначив Дмитро Лунін.

Насамкінець робочої поїздки до Решетилівки Олександр Біленький та Дмитро Лунін оглянули хід реконструкції фізкультурно-спортивного, реабілітаційно-відновлювального комплексу «Колос» Полтавської обласної ради. Нині тут закінчується перший етап робіт. За словами голови обласної ради, в подальшому триватиме розбудова комплексу, аби зробити його Всеукраїнським центром для спортсменів з інвалідністю.

«Основна ідея комплексу «Колос» – створення Всеукраїнського центру для реабілітації людей з інвалідністю. Такий був в Алушті, але зараз ця територія тимчасово окупована, і тому разом з облдержадміністрацією ми вирішили створити подібний центр на Полтавщині. Спортсмени та збірні команди з усієїУкраїни зможуть проходити тут реабілітацію, проводити тренувальні збори. Зазначу, що федерації за це сплачуватимуть кошти, які надходитимуть комунальній установі, яка утримує цей комплекс. Така ідея є, і вона, переконаний, буде реалізована до весни наступного року», – підсумував Олександр Біленький.

Перейти до вмісту