Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві презентували поетичну збірку “Кольоровий експрес”

У Полтаві презентували поетичну збірку “Кольоровий експрес”

У літературній вітальні Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки імені І. П. Котляревського відбулася презентація третьої поетичної збірки письменниці й журналістки Наталії Жовнір “Кольоровий експрес”.

Ведучою заходу була працівник відділу масової роботи бібліотеки Вікторія Федоришина, яка організувала і провела презентацію на високому рівні. Наталію Жовнір привітали з виходом у світ нової книжки відомий науковець, доцент, заслужений винахідник України, голова Полтавського відділення Українського ботанічного товариства Віктор Миколайович Самородов, котрий подарував поетесі власноруч вирощені троянди, письменниці Галина Вовченко та Юлія Манойленко, музиканти Анастасiя Ступак та Євген Марусич.

Віктор Самородов вважає назву поетичної збірки Наталії Жовнір символічною і співзвучною подіям сьогодення.

“Пані Наталіє, мені здається, що ви просто знали, коли називали цю книжку, що експресами зацікавиться президент наш, що він сто мільярдів гривень виділить на українські експреси, і що їх будуть будувати тільки у Кременчуці, й оновлять повністю парк. Так що посилайте книжку президентові, посилайте директору кременчуцького заводу, напишіть: “Я відчувала це”, – зазначив Віктор Самородов.

Галина Вовченко сказала, що авторка “Кольорового експресу” Наталія Жовнір безумовно талановита і в своїй творчості не схожа ні на кого, її поетичний почерк впізнаваний, і це добре.

Зараз у видавництві “АСМІ” готується до друку четверта книжка письменниці Наталії Жовнір – проза, реалістична повість з елементами фантастики, в якій авторка показує життя мешканців міста в центрі України в наші дні й у майбутньому – через… сто років. Подорож у часі – спосіб показати сьогоднішні проблеми містян, наших сучасників, якими їх побачив прибулець з майбутнього.

Про це Наталія розповіла на презентації своєї третьої поетичної збірки.

Вікторія Ваймер

Перейти до вмісту