Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

У громадах Полтавщини створять робочі групи, які перевірятимуть дотримання протиепідемічних вимог, – регіональна комісія ТЕБ і НС

У громадах Полтавщини створять робочі групи, які перевірятимуть дотримання протиепідемічних вимог, – регіональна комісія ТЕБ і НС

У кожній територіальній громаді Полтавської області мають створити групи для проведення комісійних перевірок дотримання протиепідемічного режиму суб’єктами господарювання і громадянами.

Таку рекомендацію підтримали на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, повідомили у Полтавській ОДА.

Інспектуватимуть дотримання вимог на об’єктах торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, громадського харчування, ринках, у закладах розміщення (готелях, хостелах, кімнатах відпочинку тощо), установах, які передбачають приймання відвідувачів, закладах дошкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної), вищої, позашкільної освіти, їхніх гуртожитках, а також у громадських місцях.

Читайте також: Розглядаємо можливість, що внутрішньообласні перевезення будуть здійснюватись за COVID-сертифікатами, – Олег Синєгубов

В.о. обов’язків начальника ГУ Держпродспоживслужби у Полтавській області Олександр Овчаренко зазначив, що за 10 місяців у регіоні провели 37 712 перевірок. На 4378 об’єктах виявлені порушення. Ситуація не поліпшується, порушується масковий режим та інші карантинні вимоги. Роз’яснювальна робота і приписи дієвих результатів не приносять, тож напрацювали новий більш дієвий алгоритм – створення робочих груп, які б виходили на комісійні перевірки в усіх громадах. До складу цих груп обов’язково включать представників поліції, Держпродспоживслужби й органів місцевого самоврядування. У разі виявлення порушень члени робочих груп складатимуть безпосередньо на об’єкті протоколи про адміністративні правопорушення за статтею 44-3 КУпАП.

Крім того, регіональна комісія з питань ТЕБ і НС рекомендувала територіальним громадам у разі наявності ознак, серед яких кількість виявлених нових випадків COVID-19 протягом останніх семи днів на території громади перевищує 70; кількість виявлених нових випадків COVID-19 протягом останніх семи днів перевищує кількість випадків за аналогічний період на 50 та більше відсотків – рішеннями місцевих комісій з питань ТЕБ і НС встановити додаткові обмежувальні протиепідемічні заходи стосовно перевезень пасажирів автомобільним та електричним (тролейбус) транспортом, зокрема запровадити допуск у транспорт за COVID-сертифікатами, у разі наявності негативного ПЛР-тесту чи довідки про нещодавно перенесену хворобу.

Читайте також: Полтавщина перебуває на порозі “червоної” зони епіднебезпеки, – Олег Синєгубов

Директор Департаменту охорони здоров’я ОДА Віктор Лисак зазначив, що епідситуація нині є напруженою, рівень захворюваності зростає. Збільшується завантаженість ліжкомісць, забезпечених киснем. На 9 листопада у Полтавській області лабораторно підтвердили 1 182 випадки захворювання на коронавірусну інфекцію.

“Сьогодні цей показник сягає 61,3%. До межі “червоної” зони лишилося буквально 4%. Ми перевищуємо показник за рівнем госпіталізації. Використання кисню постійно збільшується. Вжиття додаткових заходів на місцях, щоб не перейти до “червоної” зони, украй важливі. Потрібно активізуватися й ухвалювати по кожній території конкретні рішення, щоб зменшити ризики інфікування”, – сказав Віктор Лисак.

Голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов наголосив на недопущенні відключення від електропостачання закладів охорони здоров’я області.

“Відповідно до протоколу Державної комісії з питань ТЕБ та НС на регіональних комісіях це питання потрібно порушити, а також розробити обласні та районні алгоритми забезпечення цих установ джерелами альтернативного електропостачання. Всі медзаклади необхідно обладнати альтернативними джерелами енергії. Регіональні постачальники не мають допускати відключення від електропостачання закладів охорони здоров’я, особливо тих, які в своєму складі мають відділення/палати інтенсивної або реанімаційної допомоги, а також надають допомогу пацієнтам із COVID-19”, – зазначив голова Полтавської ОДА.

Олег Синєгубов наголосив, що в медичних установах потрібно в тестовому режимі перевірити альтернативні джерела електроживлення, щоб не виникало перевантажень і збоїв. Особливу увагу приділити лікарням, які надають допомогу хворим на COVID-19.

Нагадаємо, суттєві карантинні обмеження запровадили у 14-ти громадах області.

Фото: Полтавська ОДА

Перейти до вмісту