Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Цьогоріч на обласний конкурс проєктів розвитку тергромад Полтавської області подали 37 проєктів

Цьогоріч на обласний конкурс проєктів розвитку тергромад Полтавської області подали 37 проєктів

У 2021 році на обласний конкурс проєктів розвитку територіальних громад Полтавської області подали 37 проєктів. З них 36 подали сільські, селищні, міські громади і один спільний проєкт подали Котелевська та Великорублівська громади.

Про це повідомила начальник відділу інвестиційної діяльності та проектного менеджменту виконавчого апарату обласної ради Олеся Дроботенко під час засідання експертної групи обласного конкурсу проєктів розвитку територіальних громад Полтавської області, яке вела заступниця голови Полтавської обласної ради Лілія Руроєва.

“З кожним роком динаміка подачі проєктів зменшується, але вони стають більш якісні, продумані, обґрунтовані. Всі проєкти розміщені на Smart Region. Більшість проєктів стосуються організації надання послуг населенню – 22 проєкти, поліпшення екологічної інфраструктури – 6 проєктів, розвитку спортивної й туристичної інфраструктури – 5 проєктів. В конкурсі взяли участь 37 громад. Цьогоріч переможців оберуть в межах 28 млн грн”, – розповіла Олеся Дроботенко.

Вона зазначила, що рада конкурсу до 1 грудня має визначити переможців. Подача проєктів стартувала 1 травня і тривала до 1 листопада.

Експертна група, до складу якої увійшли представники депутатського корпусу обласної ради, виконавчого апарату обласної ради, облдержадміністрації, громадських організацій, науковці, розглянула подані проєкти та рекомендувала надати аргументи щодо необхідності проведення у приміщеннях саме таких робіт, які вказані у проєктах. Наприклад, у Депо чи амбулаторії.

“Обласний конкурс проєктів – це рушійна сила розвитку громад Полтавщини. Ми маємо щороку вдосконалювати алгоритм відбору проєктів, розширювати напрями та збільшувати фінансування проєктних ідей. Крім того, у 2022 році варто зосередити особливу увагу на проведенні інформаційної кампанії: залучати фахівців різних напрямів для підвищення якості поданих проєктних заявок”, – зазначила Лілія Руроєва.

Фінансування проєктів передбачається за рахунок коштів обласного бюджету та бюджетів органів місцевого самоврядування, а також інших джерел, не заборонених чинним законодавством. Видатки обласного бюджету складають до 50% від очікуваної вартості проєкту.

Фінансування поданих цьогоріч проєктів проводитиметься у 2022 році.

Нагадаємо, Полтавська обласна рада однією з перших в Україні започаткувала у 2010 році обласний конкурс проєктів розвитку територіальних громад, метою якого є підвищення спроможності органів місцевого самоврядування Полтавщини, соціальної активності громадян у вирішенні актуальних проблем розвитку територій, а також поширення позитивного досвіду, набутого у процесі їх реалізації.

Перейти до вмісту