Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Реконструкція спорткомплексу “Колос”: у Решетилівці змонтували каркас нового спортзалу

Реконструкція спорткомплексу “Колос”: у Решетилівці змонтували каркас нового спортзалу

У Решетилівці продовжують роботи зі створення фізкультурно-спортивного, реабілітаційно-відновлювального комплексу “Колос”.

Робітники вже завершили монтувати металоконструкції спортивної зали. Зараз утеплюють побутовий корпус, гараж й адміністративну частину спортивного корпусу. Тривають робити і всередині будівель, а також благоустрій території, повідомили у Полтавській ОДА.

“Після завершення будівництва “Колос” стане центром інваспорту на Полтавщині. Тут, поблизу річки Псла, зможуть відновлювати сили спортсмени з інвалідністю, учасники паралімпіад та дефолімпіад. У комплексі буде приблизно на 30 ліжко-місць”, – розповів голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов.

У побутовому корпусі, що примикає до спортивної зали, будуть споруджені борцівський зал, душові кабіни та роздягальні для людей з інвалідністю, ліфт із підйомником. У другому побутовому приміщенні влаштують їдальню та кімнати для проживання. Цей корпус теж буде доступний для спортсменів із інвалідністю.

Директор Полтавської обласної дитячо-юнацької спортивної реабілітаційної школи інвалідів Сергій Котьман розповів, що учасникам чотирьох полтавських збірних з футболу, плавання, голболу та карате нині доводиться винаймати приміщення для тренувань. З появою реабілітаційно-відновлювального комплексу ця проблема зникне.

“У “Колосі” спортивна зала будується за європейським стандартом, тому в ній не лише тренуватися можна буде, а й проводити міжнародні змагання. Також плануємо проводити для спортсменів тренувальні відновлювальні збори після турнірів. Крім того буде можливість використовувати стадіон, що розташований поруч. І мріємо побудувати на ньому бігову 400-метрову доріжку, бо навіть у Полтаві її нема”, – розповів Сергій Котьман.

Проєкт реалізують за програмою Президента Володимира Зеленського “Велике будівництво” за кошти НКПВУ та обласного бюджету. Загальна кошторисна вартість – 49,4 млн грн.

Перейти до вмісту