Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Пішов з життя колишній викладач полтавського педуніверситету

Пішов з життя колишній викладач полтавського педуніверситету

30 жовтня 2021 року на 80-році життя відійшов у вічність кандидат хімічних наук, доцент, доцент кафедри хімії та методики викладання хімії Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка Григорій Федорович Джурка. Він працював в університеті більше 50-ти років.

Григорій Федорович народився 19 вересня 1942 року у селі Кротовщина Великобагачанського району Полтавської області. У 1949 році вступив до першого класу Лукашівської початкової школи, а в 1953 році продовжив навчання в Кротовщинській середній школі, яку закінчив у 1959 році із золотою медаллю, повідомили на сайті навчального закладу.

Після закінчення школи обрав спеціальність учителя хімії й у 1959 році вступив на природничий факультет, який закінчив із відзнакою в 1964 році.

За час навчання в інституті особливу увагу приділяв науковій роботі, якою з самого початку керував завідувач кафедри, кандидат хімічних наук, доцент А. П. Каришин.

Після завершення навчання в інституті Григорій Джурка стає асистентом кафедри хімії. У 1969 році Григорій Федорович вступив до аспірантури кафедри хімії Харківського державного педагогічного інституту імені Г. С. Сковороди за спеціальністю “органічна хімія”, де у квітні 1973 році успішно захистив дисертаційну роботу на тему “Синтез і полярографічне дослідження галогенопохідних нафтостирилу”.

Після закінчення аспірантури він повернувся на кафедру хімії Полтавського державного педагогічного інституту і продовжив працювати на посаді старшого викладача. Невдовзі йому присвоїли вчене звання доцента кафедри хімії.

З 1997 року по 2005 рік Григорій Федорович Джурка працював завідувачем кафедри хімії. За час роботи на кафедрі сам і в співавторстві опублікував понад 250 друкованих праць, серед яких навчальні посібники, наукові статті. Чимало серед них видань, які присвячені історії хімічної науки. Активно залучав до наукової роботи студентів, спільно з якими має велику кількість опублікованих наукових робіт.

 

Перейти до вмісту