Ви тут:
Відео Освіта Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Освітянам Полтавщини вручили 2447 нових ноутбуків для дистанційного навчання

Освітянам Полтавщини вручили 2447 нових ноутбуків для дистанційного навчання

У зеленій залі Полтавської ОДА відбулося вручення сертифікатів на нові ноутбуків для навчальних закладів Полтавської області.

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України цього року для Полтавської області на придбання ноутбуків для педагогічних працівників комунальних закладів загальної середньої освіти та їх філій для організації дистанційного навчання, інших форм здобуття загальної середньої освіти з використанням технологій дистанційного навчання були спрямовані кошти державного бюджету в сумі 32 млн 554,8 тис. грн (на умовах співфінансування з місцевих бюджетів).

17 листопада у зеленій залі Полтавської облдержадміністрації керівництво області на чолі з головою Полтавської ОДА Олегом Синєгубовим, заступником голови Полтавської обласної ради Олексієм Чепурком, директором Департаменту освіти та науки Полтавської ОДА Вітою Ковальською, а також депутати Полтавської обласної ради Фахраддін Мухтаров, Людмила Мірошниченко та Іван Гришко вручили сертифікати на отримання ноутбуків у межах реалізації проєкту Міністерства цифрової трансформації “Ноутбук кожному вчителю”.

“Ми проаналізували та в умовах пандемії ми змушені були у 2020 році перейти на дистанційну форму навчання і проаналізували потреби, цифри вражали. Була ситуація, коли вчителі не мали вдома власного комп’ютера. І це не провина вчителів чи шкіл. Президент одразу поставив завдання це питання вирішити. На жаль, не всі громади погодились долучитись до ініціативи та брати участь у співфінансуванні. Лише 47 громад з 60 долучились до ініціативи. Але будемо далі працювати, щоб якомога більше ноутбуків, комп’ютерів, STEM-лабораторій отримали наші вчителі”, – розповів голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов.

“Держава звертає на проблеми в освіті. Ці інструменти дозволять освітянам в часи пандемії продовжувати навчання. Наскільки ефективним є дистанційне навчання це питання дискусійне. Але ми з вами перебуваємо в таких умовах через пандемію. Тому ми повинні працювати і над профілактикою, і над заохоченням і переконувати всіх, що вакцинуватись потрібно”, – зазначив у своєму виступі заступник голови Полтавської обласної ради Олексій Чепурко.

“Одним з пріоритетів роботи Департаменту освіти є впровадження і формування нового освітнього простору з доступом до швидкісного інтернету. Все, що ми робимо в галузі диджиталізації, спрямовано на те, щоб ми змогли забезпечити ефективний навчальний процес в тому числі і в умовах пандемії. Ми приділяємо багато уваги своєчасному і професійному наданню методичної допомоги вчителям, щоб вони могли вчасно, ефективно і якісно отримати нові знання в галузі диджиталізації”, – розповіла директор Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА Віта Ковальська.

“Місцева освіта є найбільш сильною частиною, яка дозволяє навчати справжніх громадян. У непростих умовах освітяни завжди виконують велику роботу,  яка дозволяє якісно навчати дітей”, – розповіла депутат обласної ради Людмила Мірошниченко.

Наразі в області централізовано придбано 2447 ноутбуків на загальну суму 45 млн 758, тис грн для 357 закладів освіти, а саме:
– 311 ноутбуків для 20 закладів обласного підпорядкування;
– 2136 ноутбуків для 337 закладів в 47 територіальних громадах області.

[metaslider id=833758]
Перейти до вмісту