Ви тут:
Відео Медицина Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

На Полтавщині розгорнули 22 заклади для лікування хворих на коронавірусну інфекцію, – Віктор Лисак

На Полтавщині розгорнули 22 заклади для лікування хворих на коронавірусну інфекцію, – Віктор Лисак

Ситуація із захворюваністю на коронавірусну інфекцію в області залишається напруженою. Кількість захворілих і госпіталізованих постійно зростає.

На цьому наголосив директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Віктор Лисак під час апаратної наради 1 листопада.

“В області вже розгорнули 22 заклади для лікування хворих на коронавірусну інфекцію. Ліжковий фонд збільшений. За кількістю зайнятих ліжок показник сягає 58,2%. На ранок сьогоднішнього дня зайнято 1 221 ліжко. На Полтавщині фіксуємо випадки госпіталізацій хворих, які вакциновані проти COVID-19. Але це одиниці. Також трапляються летальні випадки серед щеплених. Це ті пацієнти, які мали супутні патології і тривалий час перебували на стаціонарному лікуванні”, – розповів Віктор Лисак.

Також він наголосив, що кількість нових виявлених випадків значно зростає у Зіньківській, Гадяцькій, Опішнянській громадах, Диканській громаді.

За його словами в області вже проти COVID-19 вакцинували двома дозами 795 тисяч 917 людей.

Голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов наголосив, що громади можуть самостійно посилювати карантинні обмеження.

“Можемо подивитись на інші міста, які перейшли до “червоної” зони, зокрема, Київ. Кожна громада знає свої показники, за якими вона фактично вже у “червоній” зоні. Тому запроваджуйте нові карантинні обмеження. Не чекайте, поки вони будуть введені по всій області одночасно. Ви ж самі тягнете всю область в “червону” зону. Зокрема, Полтава і Кременчук. Я впевнений, що додаткові заходи пришвидшать вакцинацію проти COVID-19”, – повідомив Олег Синєгубов.

Нагадаємо, на Полтавщині карантин вже посилили у Лохвицькій, Гадяцькій, Горішньоплавнівській громадах.

Перейти до вмісту