Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

На Полтавщині депутати обласної ради перевірили процес будівництва музею у Більську

На Полтавщині депутати обласної ради перевірили процес будівництва музею у Більську

У рамках виїзного засідання перший заступник голови Полтавської обласної ради Олександр Лемешко, депутати Полтавської обласної ради Марина Грекова, Олексій Бовдир та головний архітектор області Ірина Особік оглянули процес будівництва музею у Більську. Тут будуть розташовані виставкові зали, науково-дослідний центр та офісні приміщення.

Під час засідання обговорили необхідність і доцільність створення такого музейного комплексу на Барвінковій горі. Разом з тим нагальним питанням залишається розбудова скансену — контактного музею під відкритим небом, повідомив на своїй сторінці у фейсбук директор Історико-культурного заповідника “Більськ” Ігор Корост.

У заповіднику вже виділили земельні ділянки у постійне землекористування, розробили концепцію музею, забезпечили освітлення, відеоспостереження та благоустрій території.

“У планах відтворити на території Більського городища тогочасні житла, майстерні, храми, зробити реконструкцію поховальних комплексів — кургану та ґрунтового могильника, встановити тематичні скульптури, облаштувати паркову зону, алею відпочинку з оглядовими майданчиками. Це буде своєрідна “машина часу”, яка допоможе максимально зануритись в атмосферу скіфської доби і відтворити побут тих далеких часів. У майбутньому дуже хочемо, щоб цей музей став своєрідним контактним простором, де кожен турист зміг би відчути себе не лише спостерігачем, а й безпосереднім учасником процесу”, – написав Ігор Корост.

Перейти до вмісту