Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство 

Білоцерківський будинок культури визнали кращим на Полтавщині і третім в Україні

Білоцерківський будинок культури визнали кращим на Полтавщині і третім в Україні

Всього в Полтавській області налічується близько 700 клубних закладів.

На розгляд журі регіонального етапу Всеукраїнського огляду –конкурсу клубних закладів у сільській місцевості номінанти представляли відео, фото матеріали, які висвітлюють роботу, посилання на різножанрові заходи, концерти та театралізовані дійства, а також репетиції та онлайн заходи. Віталось надання друкованої продукції: буклетів, флайєрів та опис стратегії розвитку культури.

Місяць тому Білоцерківський сільський будинок культури, який більше 20 років очолює Наталія Лук’янець, визнали переможцем у регіональному етапі Всеукраїнського огляду-конкурсу. Відтак, заклад отримав право представляти Полтавщину на загальнонаціональному конкурсі. У заключному турі прийняли участь сільські будинки культури з 21 області України, з поміж яких Міністерство культури та інформаційної політики України визначили переможців. ІІІ місце посів сільський будинок культури села Білоцерківка Миргородського району Полтавської області.

Довідково. Білоцерківський сільський будинок культури збудований в 1976 році. Завдяки спільному фінансуванню Білоцерківської сільської ради, місцевого підприємства “Білоцерківська агропромислова група” оновлено приміщення будинку культури, зроблено капітальний ремонт.

В 2010-2011 році СБК відкрив двері після капітального ремонту. До послуг сільчан: фойє з конференц-залом на 40 місць з телевізором, мультимедійна система для показу фільмів для дорослих та дітей, велика глядацька зала на 400 місць, де встановлено сучасне музичне та світлове обладнання, відеопроектор вмонтований на сцені, сучасна спортивна зала, забезпечена потрібним спортивним інвентарем, тренажерною кімнатою, душові кімнати та туалети, кімнати гурткової роботи, музей та бібліотека з комфортними умовами для користувачів, доступний безкоштовний інтернет та три комп’ютера для відвідувачів.

На прилеглій території будинку культури в 2020 році встановлено дитячі гойдалки, вуличні тренажери, фонтан на зони відпочинку.

При будинку культури працюють різножанрові аматорські колективи. Вони об’єднують понад 100 аматорів, для них працівники закладу створили умови для повноцінної творчої роботи. Культпрацівники ретельно вивчають запити й потреби односельчан, велика увага приділяється національно-патріотичному вихованню, організації дозвілля різновікових груп.

Поєднуючи народні традиції з сучасними, будинок культури став творчим центром, який постійно працює над збереженням та популяризацією народної спадщини. Традиційно відбуваються фольклорні дійства, свята народного співу, обрядові до Різдвяних та Великодніх свят, оформлено етнографічні куточки. Особлива уваги приділяється молодіжним програмам. Різножанрові заходи проводяться для ветеранів праці, людей поважного віку.

Марія Бойко

Фото – Наталія Лук’янець

Перейти до вмісту