Ви тут:
Освіта Суспільство Україна 

Шкільні осінні канікули можуть продовжити до місяця, – Ігор Кузін

Шкільні осінні канікули можуть продовжити до місяця, – Ігор Кузін

Через епідситуацію, спричинену зростанням захворюваності на коронавірусну інфекцію, шкільні осінні можуть продовжити до 3-4 тижнів. 

Про це повідомив головний санітарний лікар України Ігор Кузін в ефірі “Українського радіо”, повідомляє “Суспільне”. 

“Скоріш за все вони (канікули – ред.) будуть трошки продовжені. Але ми не вважаємо, що вони будуть доволі тривалими. Зазвичай вони тривають впродовж двох тижнів, ми зараз дискутуємо про термін 3-4 тижні”, – зазначив санітарний лікар. 

За його словами, на стаціонарному лікуванні через COVID-19 знаходиться 607 дітей – це 21% від кількості ліжок для хворих COVID-19, які були виділені на педіатричному напрямку.

“Діти більш активно залучаються в епідемічний процес, велика кількість класів зачиняється через випадок коронавірусу у дитини або вчителя. Весь клас вважається контактним і він зачиняється на “умовний” карантин”, – підкреслив головний санітарний лікар.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров’я рекомендує Міністерству освіти і науки перенести осінні канікули в закладах освіти з 25 на 18 жовтня. У своєму телеграм-каналі Міністр освіти Сергій Шкарлет повідомив, що МОН рекомендує закладам загальної середньої освіти оголосити канікули з 18 жовтня.

 

 

ФОТО: УНН

Перейти до вмісту