Ви тут:
Комуналка Полтавщина Споживач Суспільство ТОП-новина 

Опалювальний сезон у Полтаві розпочнеться з 15 жовтня

Опалювальний сезон у Полтаві розпочнеться з 15 жовтня

Відповідний проєкт рішення прийняли на засідання виконкому Полтавської міської ради 13 жовтня.

Згідно з документом, опалювальний період 2021-2022 років розпочнеться з 15 жовтня. Члени виконкому проголосували за це рішення. Цю інформацію підтвердили і в пресслужбі міської ради.

“Наступного тижня прогнозують +17 градусів  вдень, вночі – +9. Середньодобова температура – +13-14 градусів. Але потрібно прийняти рішення про початок опалювального сезону, щоб хоча б, розпочати опалення в дитячих садочках, лікарнях.. Щоб вже у понеділок, 18 жовтня, там  було тепло. Щодо шкіл, то ще почекаємо, будемо дивитись температурні показники Потім буде тиждень канікул. Якщо нам потрібно буде підкоригувати рішення виконкому, то зберемось наступного четверга і внесемо зміни”, – зазначив на засідання міський голова Олександр Мамай.

Нагадаємо, згідно з роз’ясненням “Полтаватеплоенерго”, опалювальний сезон розпочинається, коли середньодобова температура повітря протягом трьох діб поспіль не перевищує 8 градусів вище нуля.

Рішення про початок опалювального сезону приймає виконком міської ради.

З 27 вересня по 1 жовтня у Полтаві організували пробні пуски котелень для перевірки внутрішньобудинкових систем житлових будинків до прийому теплоносія.

Зазначимо, що опалювальний сезон у 2020 році розпочався 22 жовтня, закінчився 11 квітня 2021 року і тривав 172 доби.

Перейти до вмісту