Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Від скіфської доби до майбутнього: Котелевщина відсвяткувала день громади

Від скіфської доби до майбутнього: Котелевщина відсвяткувала день громади

11 вересня, Котелевська громада відсвяткувала 78-у річницю визволення Котелевщини від німецьких загарбників та 50-річчя Котелевської селищної ради.

За традицією, центром міста пройшла святкова хода, що цьогоріч відтворила історичну ретроспективу. У ній взяли участь наймолодші котелевці, вихованці дитсадків, учні, студентство та старше покоління.

Після цього відбулося урочисте покладання квітів до пам’ятника Скоротної матері та С. А. Ковпака.

Продовжуючи тему спадковості поколінь, вручили подарунки наймолодшій котелевці, якій виповнилося лише 24 дні, молодятам, які одружилися всього тиждень тому, довгожителям громади та подружнім парам, що прожили більше 65-и років разом.

«Котелевщина дійсно перлина Полтавської області в усіх сферах. Тут є все, щоб пишатися рідним краєм: прекрасна природа, яку бережуть, відповідальні підприємці та аграрії, які допомагають у розбудові Котелевщини, надзвичайна туристична й гастрономічна привабливість», – зауважила заступниця голови Полтавської ОДА Катерина Рижеченко.

Ще зранку освітяни почали працювати над квітковою композицією на площі Спичака. Гостинність та багатогранність котелевці демонстрували на локаціях «Котелевщина танцює» , «Котелевщина малює», «Котелевщина майструє», «Котелевщина смакує» та «Котелевщина жартує».

«Історія нашого селища не проста, але ми пишаємося тим, що завдяки патріотизму котелевці йшли вперед і здобували перемоги. Сьогодні Котелевщина святкує 78-у річницю визволення від німецьких загарбників. Ми повинні низько вклонити голову всім тим людям, які відвоювали нам наше життя та майбутнє. Ми дякуємо всім котелевцям, які працюють в сільському господарстві, промисловості, освіті, охороні здоров’я, культурі, займаються підприємницькою діяльністю, адже саме вони розвивають громаду та закладають фундамент для майбутнього розвитку. Я закликаю вас до взаємоповаги, любові, адже це дає наснагу до життя», – сказала голова Котелевської громади Тетяна Корост.

Участь у святі взяли сільськогосподарські кооперативи, фірми та приватні підприємці. На локації «Котелевщина смакує» вони презентували власну продукцію: вареники, випічку, м’ясні та гарячі страви, фрукти власного ековиробництва.

Також започаткували кулінарний бренд – Котелевський капусняк з лохиною та райськими яблуками. Страви можна було продегустувати безкоштовно.

На локації «Котелевщина майструє» місцеві майстри представили вироби ручної роботи: прикраси, аксесуари, вишивку, художній розпис посуду.

Вихованці відділу образотворчого мистецтва Котелевської дитячої музичної школи показали власні здобутки на локації «Котелевщина малює». Професійні та аматорські, дитячі та дорослі танцювальні колективи запалювали на локації «Котелевщина танцює».

[metaslider id=797392]

Перейти до вмісту