Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Онлайн чи офлайн: як працюватимуть заклади освіти, якщо Полтавщина перейде до “жовтої” зони

Онлайн чи офлайн: як працюватимуть заклади освіти, якщо Полтавщина перейде до “жовтої” зони

Якщо “жовту” зону запровадили б уже з понеділка, 13 вересня, то у звичному режимі змогла б працювати лише третина закладів освіти Полтавщини: 334 із 1281.

Про це повідомив голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов у своєму Telegram-каналі.

“Запровадження “жовтої” зони в Україні – лише питання часу. Зараз Кабмін працює над оновленням карантинних норм, щоб у нинішній період пандемії максимально наблизити життя вакцинованих людей до звичного. Тобто більшість обмежень стосуватимуться лише нещеплених громадян. Якщо “жовту” зону запровадили б уже цього понеділка, то в звичному режимі змогла б працювати лише третина закладів освіти: 334 із 1281. Коли ми говоримо тільки про школи, то ситуація аналогічна: третина, 246 шкіл, працювали б, інші перейшли на дистанційку. В жодному закладі вищої освіти наразі не вакцинувалася необхідна кількість викладачів”, – зазначив Олег Синєгубов.

Читайте також: На Полтавщині ситуація із захворюванням на COVID-19 стабільно складна, – Юрій Курилко

Також він наголосив, що у семи громадах Полтавщини кількість вакцинованих освітян менше за 50%.

“Не радує ситуація також у деяких територіальних громадах, де кількість вакцинованих працівників закладів освіти навіть менша за половину, а то й узагалі в межах 30%! Це – Новооржицька, Оржицька, Великорублівська, Кобеляцька, Мартинівська, Новоселівська та Сороходівська територіальні громади. Вчергове звертаюся до голів громад! Вакцинація на ваших територіях – це насамперед ваша відповідальність, бо хто, як не ви, має подбати про здоров’я своїх людей. Шановні освітяни, поки ще є час, робіть щеплення, захистіть від коронавірусу себе, родини, дітей і дайте змогу працювати своїм садкам, школам й університетам”, – наголосив голова Полтавської ОДА.

Нагадаємо, повністю вакциновані 46% працівників освіти

Перейти до вмісту