Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

У Полтаві обрали ініціативну групу для створення підрозділу ГО “Асоціація капеланів в охороні здоров’я України”

13 серпня у Полтаві відбулися настановчі збори щодо створення Полтавського підрозділу ГО «Асоціація капеланів в охороні здоров’я України».

Віцепрезидент та співзасновник Асоціації капеланів в охороні здоров’я України, заступник голови Громадської ради при МОЗ по співпраці з Всеукраїнською радою церков і релігійних організацій протоієрей Андрій Нагірняк презентував присутнім перспективи впровадження та розвитку капеланства в охороні здоров’я України та ознайомив з планом дій щодо її реалізації.

«Я, як представник всеукраїнської ініціативи щодо створення та просуванні медичного капеланства у сфері охорони здоров’я, хочу вам не лише презентувати, а й включити вас у цю роботу. Дуже важливо, щоб в Україні цей рух був на високому рівні та просувався не лише на рівні Києва, а й на місцях. Маю практичний досвід медичного капеланства у Львові, у свій час представляв Україну у Європейській асоціації медичних капеланів. І з того часу ми впроваджуємо набутий досвід в Україні», – сказав Андрій Нагірняк.

Він зазначив, що ГО «Асоціація капеланів в охороні здоров’я України» заснували у 2020 році.

Учасники зборів вирішили створити ініціативну групу для створення Полтавського підрозділу ГО «Асоціація капеланів в охороні здоров’я України». А детально вивчивши Статут та Положення Асоціації – створити підрозділ.

Головою ініціативної групи обрали протоієрея Миколу Храпача Полтавської єпархії УПЦ.

Заступником — настоятеля Петропавлівського храму ПЦУ протоієрея Андрія Сімона та пастора церков Адвентистів Сьомого Дня Петра Свиденко.

Секретарем обрали пастора церкви “Заповіт” Валерія Радіонова.





Перейти до вмісту