Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Покроковий план дій уже розроблений, – Євген Греков про відновлення теплопостачання 109-го мікрорайону Полтави

Дорожню карту з відновлення теплопостачання 109-го мікрорайону Полтави уже розробили.

Заступник голови голови облдержадміністрації Євген Греков провів робочу нараду щодо вирішення питання забезпечення теплопостачанням жителів 109-го мікрорайону Полтави. Участь взяли заступник голови Полтавської обласної ради Олексій Чепурко, представники органів виконавчої влади області, Полтавської територіальної громади й підприємств “Полтаватеплоенерго” і “Полтаватепло”, повідомили у Полтавській ОДА.

“Ми не залишаємося осторонь проблеми і виступаємо майданчиком для координації дій і надання допомоги органам місцевого самоврядування у вирішенні складної ситуації. Водночас основною скрипкою в цій роботі є Полтавська тергромада, яка відповідно до законодавства повинна забезпечити належне утримання й ефективну експлуатацію об’єктів ЖКГ, необхідний рівень та якість послуг населенню в цій сфері, – зазначив Євген Греков. – Спільно з фахівцями напрацювали дорожню карту. Роботу котельні турбомеханічного заводу необхідно відновити. Змонтувати мережі й, зрозуміло, встановити котел. Мова саме про новий, який зберігається на території КАТП-1628. Крім того, потрібно перевірити технічний стан попереднього котла, який вирізали”.

Євген Греков додав, що на роботи зі встановлення нового обладнання має обов’язково бути проєктна документація. Її треба розробити оперативно. “Полтаватепло” має оголосити тендер спочатку на проєктні роботи, а потім і на будівельні, тобто монтаж котла. Фахівці “Полтаватеплоенерго” й житлово-комунального господарства, зокрема й виконкому Полтавської міськради, мають включитися в проведення техобстеження на котельні, щоб допомогти у формулюванні технічного завдання.

Читайте також: “Не допустимо, щоб частина міста залишилася без тепла”: керівники області зустрілися з активом 109-го мікрорайону Полтави

Інший важливий аспект – сума боргів, які наразі є в ТОВ “Полтаватепло”. Аудит його заборгованості мають провести саме підприємство і міська влада.

“Покроковий план дій уже розроблений. Його треба виконати, щоб люди були з теплом, – зазначив Євген Греков. – Водночас розуміємо, що подача опалення з котельні турбомеханічного заводу – це тимчасове рішення. Щоб надалі щороку такої ситуації не виникало, розглядаємо варіант теплопостачання з котельні на вулиці Квітучій. Нині там потужностей недостатньо для опалення будинків 109-го мікрорайону, тож об’єкт потребує реконструкції. Наразі основне питання – своєчасно запустити котельню ПТМЗ. Ситуація з забезпечення теплом жителів 109-го мікрорайону – на контролі в голови облдержадміністрації Олега Синєгубова. Є розуміння з боку керівництва турбомеханічного заводу, підтримка обласної ради. Осторонь цієї проблеми не залишимося й не дамо пустити її на самоплив, адже це здоров’я і добробут тисяч людей”.

Фото: Полтавська ОДА

Перейти до вмісту