Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Під Полтавою відбувся Всеукраїнський забіг в пам’ять про загиблих українських воїнів

Учасниками забігу стали члени родин загиблих бійців, ветерани, волонтери, а також представники територіальних громад, військові та правоохоронці.

Завтра, 29 серпня, пам’ятна дата – День пам’яті захисників України. Цього дня згадують українських захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни.

Читайте також: 29 серпня – День пам’яті захисників України: як вшановуватимуть пам’ять героїв у громадах Полтавщини

Уранці на території Музею важкої бомбардувальної авіації військові, а також прості полтавці поклали квіти до Стіни пам’яті полеглим за Україну, яку відкрили наприкінці минулого року.

[metaslider id=790820]

Через кілька годин у Терешках розпочався Всеукраїнський патріотичний забіг із легкої атлетики в пам’ять про загиблих воїнів “Шаную воїнів, біжу за героїв України!”.

“Подібний захід проходить вже вдруге, цьогоріч напередодні 29 серпня – дати загибелі наших хлопців під Іловайськом. На змагання заявилися 60 команд з 42 громад. Команди є як військові та національної гвардії та інших організацій”, – розповів начальник відділу Міністерства у справах ветеранів України в Полтавській області Олександр Товпига.

Серед присутніх був перший заступник голови Полтавської обласної ради Олександр Лемешко, заступник голови Полтавської облдержадміністрації Євген Греков та депутати різних рівнів Полтави та області.

“Дуже приємно, що сьогодні на захід зібралася така велика кількість людей. Організатори доклали великих зусиль, аби ці змагання відбулися. Хочу подякувати раднику голови обласної ради пану Рогову, тому що він доклав як на мене дуже багато зусиль для того, щоб сьогодні ми могли зібратись. Слід пам’ятати той факт, що 30 років Незалежності ми зустрічаємо завдяки нашим військовим, які захищають нашу землю”, – зазначив у своєму виступі Олександр Лемешко.

Радник голови обласної ради Руслан Рогов розповів, що двокілометровий маршрут учасники забігу долали у терешківському лісі.

“Сьогодні цей масштабний захід стартує по всій країні. Забіг – це не змагання за місця, це шана загиблим воїнам. Захід присвячуємо пам’яті полеглих бійців і водночас показуємо нашим захисникам, які нині на передовій, що ми пам’ятаємо про кожного з них”, – сказав Руслан Рогов.

“Сьогодні всі разом вшановуємо пам’ять людей, які віддали найцінніше – своє життя – за незалежність, територіальну цілісність і суверенітет України. Маємо пам’ятати про полеглих військовослужбовців, добровольців, які боролися за те, щоб українці могли жити у своїй державі. Цей захід став масштабною подією на території області, об’єднавши кількасот людей”, – зазначив заступник голови Полтавської ОДА Євген Греков.

Після час виступу почесних гостей над глядачами пролетів військовий вертоліт.

“Велика вдячність більше 40 об’єднаним територіальним громадам, які приєдналися до проведення нашого заходу. Ми схиляємо голови перед всіма загиблими та зниклими безвісти. Не маємо забути що ми їм винні”, – розповів голова Терешківської громади Віталій Турпітько.

Після завершення заходу відбувся футбольний матч на Кубок Героя України Андрія Конопльова, скандинавська ходьба та матч з бочче. На завершення виступили музиканти Полтавської обласної філармонії та Полтавський академічний симфонічний оркестр. Також всі охочі могли переглянути світлини військових кореспондентів, зроблені на передовій. Всіх гостей пригостили солдатською кашею.

[metaslider id=790863]

Перейти до вмісту