Ви тут:
Анонс Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

29 серпня – День пам’яті захисників України: як вшановуватимуть пам’ять героїв у громадах Полтавщини

29 серпня в Україні вшановуватимуть пам’ять захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Указ про затвердження пам’ятного дня у 2019 році підписав Президент України Володимир Зеленський. Дата приурочена до дня найбільших втрат української армії на Донбасі — дня виходу з оточення в Іловайську 29 серпня 2014 року. Символікою цього дня є квітка соняшника, адже у серпні 2014 року на полях саме із цією рослиною полягло багато українських воїнів.

У Полтаві о 09:30 на території Музею важкої бомбардувальної авіації – філії Національного військово-історичного музею України (вул. Олександра Засядька, 1), біля “Стіни пам’яті” полеглим українським воїнам, відбудеться захід із нагоди відзначення Дня пам’яті захисників України.

О 10:00 – Всеукраїнська хвилина мовчання.

У Кременчуці 29 серпня 2021 відбудеться меморіальний захід із нагоди  відзначення  Дня пам’яті захисників України та вшанування загиблих героїв у Іловайському котлі.  О 10.00 год. громада міста традиційно збереться на центральній алеї парку “Ювілейний” біля пам’ятного знаку “Героям АТО”.

Карлівська громада (29.08.2021)

о 08:00 год. – відвідування могили Миколи Демиденка в с. Розумівка;

о 08:45 год. – с. Лип’янка біля ЗОШ І-ІІІ ст., мітинг-реквієм “Вшанування пам’яті Героя”;

о 10:00 год. – м. Карлівка біля пам’ятного знаку загиблим воїнам АТО Всеукраїнська акція “Сонях” та мітинг-реквієм;

о 11:00 год. – м. Карлівка збір на площі біля міського стадіону забіг з легкої атлетики в пам’ять про загиблих воїнів.

Кобеляцька громада

29 серпня 2021 року, о 8.30, на Алеї Слави відбудеться мітинг-реквієм “Герої не вмирають”

Лубенська громада

11.00 Мітинг-реквієм, панахида за загиблими та молебень за мир в Україні та український народ (Дитячий парк ім.О.Донченка, пам’ятний знак воїнам-лубенцям, які загинули під час бойових дій в зоні АТО);

Протягом дня – покладання квітів до могил  загиблих захисників України (Міські цвинтарі по вул.Гайдая та  вул.Київській; цвинтарі у населених пунктах Лубенської громади).

Перейти до вмісту