Ви тут:

Переваги та недоліки бензинових генераторів

Ніхто не стане сперечатися, що бензиновий генератор — дуже необхідне обладнання для мешканців приватного сектору. Перебої з електроенергією можуть відбуватися дуже часто. Наприклад, сильний вітер може пошкодити дроти і світла не буде кілька днів. Особливо часто це спостерігається у віддалених населених пунктах. Тому лише генератор бензиновий може на кілька днів вирішити проблему.

Переваги обладнання

Більшість продажів інтернет-магазину STORGOM припадає саме на бензинові моделі. Їх купують у 58% випадків. Такий пристрій має ряд переваг над своїми основними конкурентами — газовими та дизельними варіантами. Особливо варто відзначити наступні плюси:

  • низький рівень шуму — при наявності захисного кожуха рівень шуму не перевищує 70 дБ;
  • доступна ціна — дизельні та газові моделі з тими ж параметрами в більшості випадків помітно дорожчі;
  • при низькій температурі запустити двигун бензинового генератора набагато легше, в той час як дизельне паливо густішає;
  • компактні розміри — існують моделі у вигляді невеликої валізи, які можна використовувати навіть у міській квартирі;
  • можливість експлуатації на виїзді.

Обравши модель з автоматичним запуском, потрібно слідкувати лише за кількістю палива у баку. Генератор одразу забезпечить подачу електроенергії. Автоматичний запуск — зручний варіант для тих, хто займається сільським господарством, зберігає багато продуктів в холодильниках тощо.

Чи є недоліки у бензогенераторів?

Звичайно обладнання має і кілька недоліків. Головний з них полягає в тому, що двигуну потрібен відпочинок. Після 6-8 годин роботи генератор повинен відпочити хоча б 1-2 години. До недоліків можна віднести і більшу вартість отриманого кіловата енергії: дизель і газ коштують дешевше.

Загальний моторесурс двигуна бензогенератора складає не більше 4 тисяч мотогодин,але варто не забувати про потребу своєчасного проведення технічного огляду. Таким чином, у бензинового генератора помітно більше переваг ніж недоліків.

Перейти до вмісту