Ви тут:
Полтавщина Спорт Суспільство ТОП-новина 

Паралімпіада-2020: четверте “золото” для України завоював полтавський плавець Євгеній Богодайко

Україна здобула четверте паралімпійське “золото” на Іграх у Токіо. Його здобув полтавець Євгеній Богодайко на дистанції 100 метрів брасом (клас – S6).

Богодайко підходив до змагань у якості одного із найдосвідченіших плавців у складі збірної України. На його рахунку було п’ять золотих нагород Паралімпіади, причому у 2012 та 2016 роках він ставав чемпіоном саме на дистанції 100 метрів брасом, повідомляє “Суспільне”.

Перед фіналом змагань у Токіо Богодайко підходив не з найшвидшим кваліфікаційним часом. Випереджали його колумбієць Кріспін Корзо, якому українець поступився на останньому чемпіонаті світу, а також австралійцеві Меттью Леві та китайцю Хонг Янгу.

Стартові 50 метрів підтверджували розклад фаворитів у запливі. Колумбієць його очолив, австралієць Леві був другим, а ось Богодайко йшов третім. Проте у драматичному фініші Богодайко випередив Кріспіна Корзо. Українцеві вистачило 0.06 секунд для того, щоб стати паралімпійським чемпіоном та взяти реванш у колумбійця за поразку на чемпіонаті світу.

Крім Богодайка, у фіналі 100-метрівки брасом змагався паралімпійський призер Токіо-2020 Андрій Трусов. Проте він поборотися за нагороди не зміг – на фініші Трусов показав сьомий час.

Нагадаємо, перше “золото” на Паралімпіаді здобула плавчиня Єлизавета Мерешко, друге – паверліфтерка Мар’яна Шевчук, третє – плавчиня Анна Стеценко.

 

ФОТО:AP

Перейти до вмісту