Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Голова Полтавської облради зустрівся з представниками ГО “Українсько-Азербайджанський молодіжний рух”

Голова Полтавської облради Олександр Біленький зустрівся з представниками Громадської організації “Українсько-Азербайджанський молодіжний рух”. Говорили про зв’язки між українським та азербайджанським народами та окреслили можливі напрямки співпраці.

Зокрема, голова ГО “Українсько-Азербайджанський молодіжний рух” Акбер Алескер огли зазначив, що їхня команда зацікавлена у дружбі та проведенні спільних заходів з молоддю Полтавщини. Так, у першу чергу, вони хочуть налагодити зв’язки у сферах спорту та культури.

“Члени нашої організації – це молоді, активні люди. Серед нас багато спортсменів. До організації входять як азербайджанці, так і українці. Наші народи – дружні. Ми хочемо зміцнити цю дружбу і серед молоді. Наша мета – об’єднати молодих та активних людей”, – зазначив Акбер Алескер огли.

У свою чергу Олександр Біленький зауважив, що така співпраця є цікавою для Полтавської області і запропонував розглянути можливість братерства між містами Полтавської області та Азербайджану.

“Я з повагою ставлюся до кожної національності. У Полтавській області є містами-побратимами з населеними пунктами Польщі, Грузії. Можемо також запропонувати місто, як місто-побратим для Азербайджану. Нам цікава співпраця. Я депутат Полтавської обласної ради від Решетилівки, яка є культурним осередком вишивки та килимарства. Можна розглянути, як місто-побратим з Азербайджану, населений пункт, який теж займається народним промислом”, – запропонував Олександр Біленький.

Також серед ідей щодо співпраці – проведення товариських матчів з волейболу.

“Це лише початок майбутньої співпраці. Ідеї будуть. Головне – зробити перші практичні кроки”, – додав голова Полтавської облради.

Наприкінці зустрічі Олександр Біленький подарував гостям сувеніри з символікою Полтавської обласної ради та решетилівський гобелен.

Перейти до вмісту