Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

95% хворих на COVID-19 на Полтавщині – ті, які не вакцинувалися, – Дмитро Лунін

Протягом останніх двох тижнів у Полтавській області проаналізували випадки захворювання на коронавірусну інфекцію. Майже 95% хворих – ті, які не вакцинувалися.

Про це повідомив під час апаратної наради 9 серпня перший заступник голови Полтавської облдержадміністрації Дмитро Лунін.

“Ми проаналізували за два тижні кількість захворілих на COVID-19. Зокрема, 95% хворих — це ті, хто не був вакцинований”, – зазначив Дмитро Лунін.

За словами директора Департаменту охорони здоров’я ОДА Віктора Лисака, наразі у лікувальних закладах перебуває 45 пацієнтів.

“Ситуація погіршується на всій території України. Майже у всіх областях виявляють штам Дельта. На сьогодні кількість випадків зростає. У лікувальних закладах перебуває 45 пацієнтів: у реанімаційних відділеннях – 6, у блоках інтенсивної терапії (19). Є пацієнти, які прибули з Туреччини, Єгипту та Росії. Крім того, сьогодні спостерігаємо випадки захворювання у Полтаві”, – зазначив Віктор Лисак.

За останню добу у Полтавській області лабораторно підтвердили один випадок захворювання на коронавірусну інфекцію. Його зареєстрували у Полтаві.

На 9 серпня у Полтавській області вже вакциновано 15,6% населення. Зокрема, щеплення зробили 1491 колектив.

“Загалом, плануємо вакцинувати 2660 колективів. Нам потрібно прискорити роботу. Вакцини Moderna, Pfizer, CoronaVac, AstraZeneka є в наявності. У порівнянні з минулим тижнем, ми наростили майже 3%. ”, – додав Віктор Лисак.

Голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов акцентував увагу на імунізації населення проти COVID-19.

“В області вже зафіксували перший випадок штаму Дельта. Це одна із причин, щоб вакцинуватися. В Україні вже маємо приклад міста Моршин, де щеплення зробили понад 66% дорослого населення. Тож у цьому місті півтора місяці не фіксують нових випадків. Тому акцентую увагу на імунізації. Наголошую: щеплення можуть проводити і виїзні мобільні бригади”, – сказав голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов.

Нагадаємо, минулого тижня штам “Дельта” на Полтавщині виявили у жінки в Градизьку. Вона вже одужала, перебіг хвороби був легким, лікувалась хвора вдома. 

 

Перейти до вмісту