Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Влітку на Полтавщині планують оздоровити понад 51 тисячу дітей

Цьогоріч влітку у таборах та закладах оздоровлення планують оздоровити понад 51 тисячу дітей шкільного віку.

Про це на засіданні постійної комісії обласної ради з питань молодіжної політики, спорту та туризму, яке відбулося 1 липня під головуванням Олександра Алексюка, розповіла начальник управління молоді і спорту ОДА Марина Трохименко.

У засіданні взяли участь голова Полтавської облради Олександр Біленький та його заступники Олександр Лемешко, Олексій Чепурко, перший заступник голови Полтавської ОДА Дмитро Лунін, заступник голови ОДА Катерина Рижеченко, голова постійної комісії Олександр Алексюк та депутати.

«Влітку на території області розпочали роботу 18 закладів оздоровлення та відпочинку. У зв’язку з карантинними обмеженнями не працюватимуть 5 закладів приватної форми власності. Наразі у таборах перебуває 2791 дитина. Середня вартість путівки – 10 170 грн», – розповіла Марина Трохименко.

Крім того, за словами начальника Управління молоді та спорту ОДА, у пришкільних таборах планують оздоровити 24 121 дитину.

«Цього року організованими формами відпочинку та оздоровлення планується охопити понад 51 тисячу дітей. Це більше 37 % від загальної кількості дітей шкільного віку», – додала Марина Трохименко.

Загалом, на організацію та проведення літньої оздоровчої кампанії планують спрямувати 131 333 тис грн, з яких 106 141 тис грн – кошти обласного та місцевих бюджетів. Як і раніше, в області продовжує діяти механізм відшкодування частини вартості путівки. На це планують розподілити субвенцію з обласного бюджету в розмірі 18,5 млн грн.

Нагадаємо, під час засідання профільна комісія Полтавської облради погодила зміни до обласної Програми розвитку фізичної культури і спорту.

Перейти до вмісту