Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві презентували проєкт “Діємо для здоров’я”

Днями у Полтаві презентували програму «Профілактика неінфекційних захворювань на рівні громад» в рамках реалізації проєкту «Діємо для здоров’я».

Проєкт став пілотним і реалізується у територіальних громадах України. Його впроваджує Консалтингова група GFA у співпраці з Університетськими клініками Женеви, Міністерством охорони здоров’я України (МОЗ), Благодійним Фондом «Здоров’я жінки і планування сім’ї» та агенцією Be—it Health & Social Impact за підтримки Швейцарії, що надається через Швейцарську агенцію розвитку та співробітництва (SDC).

Проєкт «Діємо для здоров’я» має на меті зменшити тягар хвороб та запобігти передчасній смертності, а також підвищити тривалість життя чоловіків та жінок шляхом запровадження інтегрованого підходу до профілактики, лікування та контролю неінфекційних захворювань.

Учасники проєкту об’єднують зусилля суспільства задля скорочення поширеності факторів ризику неінфекційних захворювань в Україні. В основі проєкту – проведення спільних навчань і тренінгів для представників органів місцевого самоврядування, медиків, освітян.

Учасники проєкту у Полтаві спочатку ознайомилися з основами програми, пройшли теоретичний курс навчання, після чого їх поділили на групи, де вони спільно виконували практичні завдання.

Нагадаємо, Котелевська територіальна громада стала однією пілотних партнерських громад проєкту «Скорочення поширеності факторів ризику неінфекційних захворювань в Україні» («Діємо для здоров’я»).

Перейти до вмісту