Ви тут:
децентралізація Полтавщина Суспільство 

Котелевська громада стала учасницею пілотного проєкту “Діємо для здоров’я”

Котелевська територіальна громада перемогла в конкурсі та стала пілотною партнерською громадою проєкту «Скорочення поширеності факторів ризику неінфекційних захворювань в Україні» («Діємо для здоров’я»).

Конкурсний відбір відбувався у два етапи. Переможцями стали лише по 4 громади із 5-ти пілотних областей (Дніпропетровської, Львівської, Полтавської, Рівненської та Херсонської), які впродовж 4-х років співпрацюватимуть із проєктом для запровадження і підтримки заходів із громадського здоров’я. Громади-переможці конкурсу, після написання та захисту детального проєкту, отримають фінансування – обсягом до 15 тис. швейцарських франків.

Як повідомили у селищній раді, 30 червня координатори проєкту провели першу офіційну зустріч із представниками громади. Лікарі і вчителі, представники громадських організацій, Молодіжної ради та селищної ради у формі тренінгу разом із кординаторами проаналізували ситуацію у громаді щодо нездорового режиму харчування населення, тютюнопаління, вживання алкоголю, малорухливого способу життя, забруднення повітря. Визначили пріоритети, висловили своє бачення з приводу плану дій для покращення ситуації.

Ніна Дурдикулієва, Марина Брага і Левко Довган разом із заступником селищного голови Ольгою Саєнко цього дня побували у Котелевській гімназії №1, де оглянули їдальню та спортивну залу. Побували вони також Котелевський центр первинної медико-санітарної допомоги.

Подальшим кроком у реалізації проєкту стане проведення опитування, яке допоможе розробити ефективні програми для профілактики неінфекційних захворювань на території Котелевської громади.

Довідково. Проєкт має на меті зменшити тягар хвороб та запобігти передчасній смертності, а також підвищити тривалість життя чоловіків та жінок шляхом запровадження інтегрованого підходу до профілактики, лікування та контролю неінфекційних захворювань (НІЗ). Головний акцент на профілактиці серцево-судинних захворювань, цукрового діабету та зниження поширеності факторів ризику.

Перейти до вмісту