Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Полтавщина посідає друге місце в Україні за кількістю вакцинованих проти COVID

Полтавська область посідає друге місце в Україні за кількістю зроблених щеплень проти коронавірусної інфекції на 100 тис. населення.

Про це повідомив Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

“З початку кампанії вакцинації, найвищий рівень охоплення щепленнями на 100 тис. населення показує місто Київ, їхній показник перевищує середній по Україні в 2 рази. Відразу за лідером йдуть – Київська та Полтавська області. Найнижчі рівні охоплення в цілому на сьогодні в Одеській, Чернівецькій та Закарпатській областях”, – йдеться у повідомленні.

За останній тиждень найвищі темпи вакцинації демонструє знову ж таки місто Київ, Полтавська та Київська області. Найнижчі – Чернівецька, Івано-Франківська та Закарпатська області.

Читайте також: На Полтавщині планують додатково відкрити 65 пунктів щеплень проти COVID-19

Найбільше зростання темпів вакцинації за минулий тиждень зафіксували в Херсонській області (+56%). А в цілому зроблено за минулий тиждень 563 тис. щеплень. Це найбільше з початку кампанії вакцинації.

“По цифрам виходить, що медичні працівники вийшли працювати, але до них не дійшли українці. Закликаю активніше турбуватись про своє здоров’я та підказати родичам і друзям, особливо похилого віку, адресу центру вакцинації”, – написав Ляшко.

Перейти до вмісту