Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Бюджет має межі, тому кошти з перевиконання будуть першочергово спрямовані у пріоритетні галузі, – Олександр Біленький

Голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький про це розповів щодо проєкту рішення обласної ради про внесення змін до показників обласного бюджету на 2021 рік.

Цей документ розглядали 2 липня на засіданні постійної комісії обласної ради з питань бюджету та управління майном, повідомили у Полтавській облраді.

“Чергова сесія у нас буде бюджетною, депутати планують розподілити понад 620 млн грн – це досить успішний показник, який обумовлений кон’юнктурою світових цін насамперед на метал. 2021 рік є достатньо вдалим, адже порівняно з минулим роком надходження в обласний бюджет суттєво зросли. Нині громади потребують значної підтримки, однак бюджет має межі, тому кошти з перевиконання будуть першочергово спрямовані у пріоритетні галузі: медицину, освіту, поліпшення інфраструктури тощо”, – зазначив Олександр Біленький.

Також під час засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету та управління майном голова обласної ради долучився до обговорення проєкту рішення обласної ради “Про приймання комплексу будівель і споруд за адресою: провулок Шкільний, 6, с. Сухорабівка Полтавської області у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Полтавської області”.

“У нас є фізкультурно-спортивний, реабілітаційно-відновлювальний комплекс “Колос”, до якого планується приєднати будівлі, які знаходяться у селі Сухорабівка поблизу річки Псел. Для фінансування робіт використовуватимуться кошти Надзвичайної кредитної програми для відновлення України. Тобто, за державні кошти є можливість створити сучасний реабілітаційно-спортивний комплекс, який прийматиме спортсменів з інвалідністю”, – повідомив Олександр Біленький.

У контексті попереднього розгляду проєкту рішення “Про затвердження переліку підприємств, установ та організацій, що надають соціально важливі послуги населенню області” Олександр Біленький вніс пропозицію провести перевірку належного використання обласного комунального майна.

“Слід провести інвентаризацію та сформувати список усіх громадських організацій, які використовують приміщення і площі обласної комунальної власності. Це дасть розуміння, чи дійсно майно використовується правильно і є підстави для пільгової орендної плати та здачі майна без конкурсу”, – зазначив голова обласної ради.

Нагадаємо, на сесії облради планують виділити 10 млн грн для аеропорту “Полтава”. 

Перейти до вмісту