Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині розпочав реалізацію проєкт КРИЛА, який навчатиме жінок заробляти і розвиватися

На Полтавщині розпочав роботу проєкт КРИЛА (Жінки залучені: шлях до зростання та економічної безпеки), який втілює організація Пакт за підтримки Уряду Канади. У рамках проєкту 700 жінок, переважно з сільських місцевостей області, пройдуть навчання, зможуть визначитися зі своїми професійними цілями і пріоритетами та підготуються до успішного працевлаштування або започаткування власної справи, отримають менторську підтримку та доступ до фінансування.

Протягом чотирьох років проєкт працюватиме у п’яти територіальних громадах: Полтавській, Білицькій, Козельщинській, Глобинській та Шишацькій.

«Мета проєкту – покращити економічне благополуччя сільських жінок, жінок з інвалідністю, постраждалих від домашнього насильства, ветеранок, дружин ветеранів, внутрішньо переміщених осіб та інших. Ми очікуємо, що навчання та підтримка у рамках проєкту допоможе жінкам та їхнім громадам. Адже завдяки залученню жінок до роботи, а також розвитку їхніх власних бізнес-ініціатив зростатиме загальний добробут громади», – розповідає Олеся Гальчинська, менеджерка проєкту КРИЛА.

«На початку роботи ми провели фокус-групи із жінками-потенційними учасницями проєкту та окремо – з чоловіками із громад. Вони визначили кілька перешкод, що заважають жінкам влаштуватися на роботу. По-перше, це негнучкий графік роботи: якщо у родині є діти – далеко не усі роботодавці готові це враховувати. По-друге, що особливо актуально для сіл, робочі місця для жінок часто знаходяться в іншому населеному пункті, куди жінці часто не зручно їздити. У рамках проєкту КРИЛА ми будемо працювати з жінками, щоб допомогти їм орієнтуватися на власні ресурси й розвивати їх, посилюючи їхню економічну спроможність», – зазначає Ірина Дудка, координаторка проєкту у Полтавській області.

Проєкт пропонує пакет послуг для жінок, який включає три компоненти: програму «Майстерня можливостей» для мотивації, підтримки у вирішенні особистих проблем і визначенні власних пріоритетів; навчання навичкам працевлаштування для тих, хто після закінчення Майстерні обрав шлях працевлаштування; та навчання бізнес навичкам для тих жінок, які оберуть шлях розвитку підприємництва. Жінки, які обрали шлях розвитку власної справи, матимуть можливість на конкурсній основі отримати стартовий капітал для започаткування бізнесу.

У Полтавській області партнером з реалізації проєкту став холдинг «Астарта-Київ». 

У травні вже розпочалася перша «Майстерня можливостей». Мешканки Полтавщини ще зможуть подати заявки на участь: наступний набір стартує у вересні-2021.

Проєкт КРИЛА (Жінки залучені: шлях до зростання та економічної безпеки), реалізується у Київській, Харківській, Львівській та Полтавській областях.

Перейти до вмісту