Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині армійці знайомили школярів із азами військової професії та бойовою технікою

Початок літніх канікул у полтавських школярів відзначився незабутньою та сповненою емоцій подією. На базі філії Національного військово-історичного музею – Музею важкої бомбардувальної авіації відбувся військово-патріотичний захід «Армія-дітям».

– Ініціатор акції ‒ командувач військ зв’язку та кібербезпеки ЗС України за активного сприяння керівництва музейного закладу і Командування військових частин гарнізону, – розповів заступник начальника 179-го об’єднаного навчально-тренувального центру військ зв’язку підполковник Юрій Кривоніс. – А учасниками дійства стали не тільки школярі навчальних закладів міста, а й члени родин військовослужбовців, ветерани Збройних Сил та учасники бойових дій на Сході.

Програма заходу передбачала ознайомлення підростаючого покоління зі зразками сучасної бойової техніки, озброєння, засобів зв’язку, характером і особливостями їх практичного застосування. І на кожному з оглядових майданчиків юні відвідувачі могли пройти майстер-класи з користування стрілецькою зброєю, засобами зв’язку, набути навички надання першої домедичної допомоги, потренуватись у стрільбі в інтерактивному тирі.

А військовослужбовці – учасники бойових дій на Сході – розповіли дітям про самовідданість і героїзм українських захисників у протистоянні російському агресорові, незламну силу духу нашого народу у відстоюванні незалежності та цілісності держави.

Окрім того, юні полтавці ознайомились із оновленою експозицією музею й отримали символічні дарунки від Командування – пам’ятні конверти із сургучевою печаткою.

– Мабуть, найкращим подарунком нашим дітям і усім нам є мир та спокій в Україні, – поділилась враженнями дружина військовослужбовця Олена. – А показ сучасної техніки та озброєння для нас, передусім, є демонстрацією нашої спроможності цей мир і спокій зберегти.

Окремий інтерес у старшокласників викликав демонстраційний майданчик, де курсанти Військового коледжу сержантського складу ВІТІ імені Героїв Крут ознайомили молодь щодо умов вступу і навчання у закладі.

Володимир Лазарєв, Кореспондент АрміяInform

Перейти до вмісту