Ви тут:
Полтавщина Спорт Суспільство 

“Здається божевіллям”: полтавка може виступити на Олімпіаді попри народження дитини

Ольга Ляхова несподівано для багатьох може виступити на Літній Олімпіаді у Токіо.

Як ми вже раніше повідомляли, 23 липня у столиці Японії Токіо мають стартувати Ігри XXXII Олімпіади, які мали відбутися минулого року. Однією з її учасниць має стати представниця Полтавщини Ольга Ляхова, яка отримала ліцензію на виступ у бігу на 800 метрів.

Цікаво, що на початку травня відома спортсменка у Кременчуці народила дитину, що фактично ставило хрест на можливості  виступу спортсменки. Щоправда, сама Ольга Ляхова не має бажання відмовлятися від вступів у Токіо.

“Олімпійські ігри ніхто не скасовував, і я від них не відмовлялася. Ліцензія є. Так, ще є внутрішній відбір, який потрібно пройти. Або ж рішення щодо участі приймає тренерський склад. Але наразі, малоймовірно, якщо хтось ще виконає норматив на 800 м. Так, звичайно, моя участь в іграх викликає резонанс. Так, і про мою вагітність ніхто не знав, крім самих близьких. І, звичайно, всі розуміють, що на результат ТОП рівня розраховувати складно. Менше 3-х місяців з моменту народження Ніколь, до початку ігор. Але участь можлива, хоча і здається божевіллям”, – зізналася спортсменка.

За словами Ляхової, дуже часто через щільний графік змагань у спортсменів немає часу на родину, однак пандемія внесла свої корективи.

Ольга Ляхова – українська легкоатлетка, бігунка на середні дистанції, учасниця Олімпійських ігор 2016 року.
Народилась у спортивній сім’ї: мати — ексчемпіонка України з бігу на 800 метрів, батько — тренер з боксу. У легку атлетику Ольга Ляхова прийшла в 11 років до ДЮСШ «Авангард», Кременчук. До цього вона займалася художньою гімнастикою. Першими успіхами відзначилась у стрибках у довжину, здобувши декілька перемог на змаганнях обласного рівня. Надалі деякий час приділяла увагу спринту, але згодом змінила спеціалізацію на біг на середні дистанції, переважно 800 метрів.

Перейти до вмісту