Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Полтавці за місяць придбали нових авто на 10 млн доларів, – RST

У квітні 2021 році у Полтаві та області придбали 345 нових автомобілів. Це на 176% більше, ніж у квітні минулого року, коли за місяць зареєстрували 125 машин.

Сума покупок становила 10 млн доларів США без врахування вартості додаткового обладнання. Лідером серед брендів минулого місяця була Toyota. Майже 60 таких нових автомобілів отримали реєстрацію у регіоні. Крім цих авто часто обирали Renault, Kia, Skoda та BMW, – повідомляє прес-служба сайту з продажу автомобілів RST.ua.

Кросовер Toyota RAV4 отримав найбільшу кількість продажів серед моделей і покрив понад 6% ринку. Також у регіоні часто реєстрували Kia Sportage і Renault Duster.

Понад 75% зареєстрованих автомобілів – кросовери. Частка авто, що обладнані дизельними моторами, склала 25% ринку, а середній об’єм двигуна становив 2 л. Автомобілі з ціною від 17 до 35 тис. доларів отримали долю ринку 53%. Середня ціна кожного автомобіля, який зареєстрували у квітні, склала 29 тис. доларів.

Загалом у квітні в Україні зареєстрували 10 000 нових автомобілів. Це на 11% більше, ніж у березні і на 170%, ніж у квітні минулого року. Сума витрат минулого місяця склала 330 млн доларів, якщо не враховувати вартості додаткового обладнання. Для порівняння, у квітні минулого року кількість зареєстрованих авто становила 3 700. Найпопулярнішою маркою була Toyota, а бестселер серед моделей – Kia Sportage.

Нагадаємо, у першому кварталі поточного року у Полтаві та області придбали 800 нових автомобілів. Сума покупок становила 23 млн доларів. Лідером серед брендів у січні-березні було Renault, а найпопулярніша модель – Renault Duster.

Перейти до вмісту