Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині пам’ятні заходи 9 травня пройшли без порушень публічного порядку

У 51 населеному пункті Полтавської області відбулися 64 пам’ятні заходи, організовані органами влади та місцевого самоврядування.

Охорону правопорядку з 8 по 10 травня забезпечують близько 700 поліцейських та військовослужбовців Національної гвардії. Мобільні групи стежать за дотриманням порядку у парках, скверах та інших місцях масового скупчення людей, повідомляють у пресслужбі обласної поліції.

Вдячні громадянам за свідоме ставлення до правових норм і карантинних вимог! Закликаємо дотримуватися  вимог чинного законодавства, правил особистої безпеки та виконувати прості рекомендації:

-не допускати використання забороненої в Україні комуністичної, нацистської символіки та пропаганди комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів.

За використання забороненої символіки стаття 436-1 Кримінального кодексу України передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі;

-уникати конфліктів та утримуватися від провокацій;

-дотримуватися норм протипожежної безпеки.

Заборонено самовільно спалювати суху траву, лісову підстилку, очерет та розводити багаття в лісових масивах тощо;

бути обрежними під час прогулянок поблизу водойм, пильнувати дітей;

-суворо дотримуватися Правил дорожнього руху, утриматися від зловживання спиртними напоями та керування транспортними засобами у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння;

-із розумінням ставитися до роботи поліції, яка стоїть на варті вашого спокою і безпеки.

У разі наявності інформації про підготовку або вчинення правопорушень, появу підозрілих людей, виявлення підозрілих валіз чи предметів, не вагаючись повідомляйте до поліції за номером 102. 

Перейти до вмісту