Ви тут:
Відео Культура Полтавщина Суспільство 

Історія трагічного кохання на 2 дії: у Полтаві відбувся допрем’єрний показ “Ромео і Джульєтта”

13 квітня у Полтавському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені М.В. Гоголя відбувся допрем’єрний показ вистави “Ромео і Джульєтта”. Прем’єра запланована на 14 та 15 травня.

Чуттєву історію кохання двох молодих людей із ворогуючих сімей гоголівці готували до Міжнародного дня театру, 27 березня, але, у зв’язку з посиленням карантинних обмежень, виставу довелось перенести.

“Робота тривала близько двох місяців. Дуже складно зараз сказати, коли все почалося, але готували її до Міжнародного дня театру. Напередодні цієї дати театр пішов на карантин, тож довелося перенести”, – зазначив головний режисер театру, заслужений діяч мистецтв України Владислав Шевченко.

За словами головного режисера, виставу “Ромео і Джульєтта” готували за перекладом шекспірівської трагедії Ірини Стешенко.

“Ми не прагнули робити сучасну виставу – сучасні декорації та костюми. Ми залишили деякі елементи і костюмів, і декорації того часу. У нас вийшла еклектика: сучасна музика, сучасна хореографія й  декорації часів Середньовіччя. Виставу готували в умовах карантину, тож мали трохи більше часу. Декорації робили десь півтора місяці. Спочатку закуповували матеріал, а вже потім працювали у цехах”, – розповіла художник-постановник, головний художник театру Ірина Кліменченко.

14-річну Джульєтту зіграла акторка Мар’яна Мощар, а Ромео – актор Олександр Бородавка. Ролі батьків Ромео сеньйора та сеньйору Монтеккі зіграли заслужені артисти України Олександр і Тетяна Любченки. Батьків Джульєтти сеньйора та сеньйору Капулетті – провідний актор театру Володимир Філатов та заслужена артистка України Маргарита Томм.

У виставі показали яскраві та динамічні бійки та поєдинки на шпагах. Над майстерністю вибудови сценічних боїв у виставі працював заслужений артист України Богдан Чернявський.

Музику до вистави створили українські музиканти із гурту “In Signs”.

“Ромео і Джульєтта” — всесвітньовідома трагедія Вільяма Шекспіра, що вже кілька століть зворушує людські серця. Історія про трагічне кохання двох молодих веронців із ворожих родин, які не зважаючи ні на що, здатні на щирі почуття і віру, що кохання і добро переможе ненависть і злобу.


Перейти до вмісту