Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство 

Делегація ВООЗ та ЄС побувала у Полтавському обласному лабораторному центрі

27 травня спільна делегація ВООЗ та ЄС відвідала Полтавський обласний лабораторний центр МОЗ України.

Про це повідомили у ВООЗ в Україні.

«Цей лабораторний центр є однією з 27 лабораторій в Україні, куди було доставлено обладнання, витратні матеріали та реагенти минулого року в рамках спільного проєкту ЄС та ВООЗ», – зазначив Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Посол Матті Маасікас.

Обладнання відповідає стандартам якості ВООЗ і дозволяє прискорити та збільшити кількість тестувань на COVID-19 в усій країні, а також допомагає своєчасно виявляти захворювання й контролювати його поширення.

«Завдяки цьому обладнанню пропускна спроможність тестування Полтавського обласного лабораторного центру зросла в 4-5 разів, а час отримання результату скоротився до однієї доби. На піку пандемії лабораторний центр здійснював до 1500 тестувань на день», – зазначив технічний співробітник із лабораторної діагностики, ВООЗ в Україні Артем Скрипник.

Це було зроблено за підтримки Європейського Союзу в рамках ініціативи ВООЗ та ЄС «Солідарність заради здоров’я», що реалізується у партнерстві з ВООЗ та спрямована на запобігання поширенню COVID-19 в Україні. Загальна вартість поставок для всіх 27 лабораторій складала понад 3,5 млн євро.

Нагадаємо, протягом двох днів Посол Європейського Союзу в Україні, голова Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас  перебуватиме на Полтавщині.

Перейти до вмісту