Ви тут:
Полтавщина Спорт Суспільство ТОП-новина 

Чемпіонат зі спортивного орієнтування: на Полтавщині змагалися депутати усіх рівнів

На базі оздоровчого табору “Горизонт” Гадяцького обласного наукового ліцею-інтернату ІІ-ІІІ ступенів імені Є. Кочергіна розпочався Чемпіонат зі спортивного орієнтування серед депутатів місцевих рад усіх рівнів та працівників органів місцевого самоврядування Полтавської області.

Загалом, у чемпіонаті зареєструвались близько 150 учасників. Команди сформували за віком.

Голова Полтавської обласної ради привітав усіх учасників та вболівальників Чемпіонату зі спортивного орієнтування серед депутатів та працівників органів місцевого самоврядування Полтавської області.

Зокрема, він зазначив, що сьогоднішні змагання за чисельністю не поступаються будь-яким обласним змаганням та побажав учасникам успіху і прийти до фінішу без травм.

“Цим видом спорту я займаюся з шостого класу. У свій час навіть був керівником гуртків зі спортивного орієнтуавння станції туристів. Це один з найкращих видів спорту: тут і природа, і фізичні навантаження, й інтелект та координація рухів.Спортсмени мають проявляти всі свої вміння, щоб швидко та якісно здолати дистанцію та бути першим. Орієнтування – одна зі складових національно-патріотичного виховання молоді”, – сказав Олександр Біленький.

Він також додав, що орієнтування – це не лише забіг лісом, й цікаве спілкування між колегами.

“Цьогоріч ми вперше проводимо змагання на місцевості. Ми позначили маршрут на карті, буде 22 контрольних пункти. У лісі орієнтування триватиме 1,5 години. Ми використовуватиму електронну відмітку, з чіпів зчитуватимемо інформацію. Змагання будуть цікавими. Плануємо, як командний так і особистий залік. На переможців чекають кубки, медалі, грамоти”, – розповіла в.о. директора комунального закладу “Полтавський обласний центр патріотичного виховання, туризму і краєзнавства учнівської молоді” Наталія Порубай.

Вона додала: раніше за цією картою бігали лише діти. Депутатам же її пропонують вперше.

“Раніше, коли я викладав пішохідний туризм, то брав участь у дитячих змаганнях. Також долучався до вчительських змагань з пішохідного туризму. Після того, як став депутатом Полтавської ради, я втретє беру участь у змаганнях зі спортивного орієнтування. порт завжди об’єднує, надихає. Ти долаєш поставлені перешкоди. Цікаво, що ти обираєш ціль, завданий напрямок і результат, з яким ти хочеш прийти. Як ти його досягнеш та на скільки вистачить сил – це вже твої фізичні і розумові здібності”, – розповів учасник змагань, депутат Полтавської облради Олег Діденко.

Судитиме змагання Анатолій Криворучко.

Підготовку та безпосереднє проведення Чемпіонату здійснює Комунальний заклад “Полтавський обласний центр національно-патріотичний виховання, туризму і краєзнавства учнівської молоді Полтавської обласної ради” спільно з відокремленим підрозділом Федерації спортивного орієнтування України у Полтавській області.

[metaslider id=748386]
Перейти до вмісту