Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Миргороді підприємці протестували проти додаткових карантинних обмежень

12 квітня підприємці, які через карантинні обмеження вимушено призупинили свою роботу, протестували під міською радою.

Основні вимоги – дозволити працювати підприємцям, які зачинилися відповідно до рішення обласної комісії з питань ТЕБ та НС. Підприємці, а серед них і депутати міської ради, готові відстоювати свої права, повідомили у Миргородській міській раді.

Із протестувальниками спілкувалися перший заступник міського голови Олександр Острянин та заступник міського голови Наталія Молочко. Олександр Острянин пояснив, що рішення про додаткові карантинні обмеження, в тому числі і  щодо заборони торгівлею непродовольчими товарами в магазинах і на ринках, було ухвалено обласною комісією з питань ТЕБ та НС через зростання захворюваності на коронавірус.

“Міська влада у межах компетенції намагається вплинути на ситуацію для її позитивного вирішення: підготовлено та направлено звернення на адресу обласного керівництва щодо перегляду регламенту роботи підприємців нашої громади, що перебуває у помаранчевій зоні карантину”, – йдеться у повідомленні міськради.

Також направили звернення від підприємців Миргородської громади. Для координації спільних дій було створено робочу групу, до складу якої увійшли підприємці та представники місцевої влади.

Нагадаємо, у Полтаві підприємці також протестували проти закриття речових ринків. На акцію зібрались більше пів сотні людей. Згодом голова Полтавської громади Олександр Мамай підтримав підприємців.

Карантинні обмеження у Миргородській та ще 4 громадах посилили до 17 квітня.

Фото: Миргородська міськрада

 

Перейти до вмісту