Ви тут:
Освіта Суспільство Україна 

Без сосисок та рибних консервів: в Україні оновили норми харчування дітей у закладах освіти, оздоровлення та відпочинку

Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко повідомив, що в Україні оновили норми харчування дітей в організованих колективах – закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку.

Відповідно до норм, обмежено використання кількість солі та цукру, жирів. Заборонено використання ковбасних виробів, сосисок, рибних консервів, адже це сприяє профілактиці розвитку надлишкової ваги та ожиріння, розвитку захворювань серцево-судинної системи. Детальніше з нормами можна ознайомитись за посиланням.

За словами Ляшка, відтепер є можливість обирати найефективнішу модель організації харчування з урахуванням особливостей відповідного закладу – кейтеринг, шляхом здачі харчоблоку закладу в оренду для організації харчування дітей та власними силами закладу.

Читайте також: На Полтавщині розробили проєкт програми якісного шкільного харчування

Також передбачено вимогу щодо харчування дітей з особливими дієтичним потребами на підставі медичної довідки.

Система Orphus