Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

У Полтаві пройшов марш з нагоди Дня добровольця

З нагоди Дня українського добровольця 14 березня у центрі Полтави пройшов марш.

Урочистою ходою колона добровольців, воїнів АТО/ООС, військовослужбовців, рідних полеглих Героїв та патріотів пройшла вулицею Соборності від ТЦ “Злато місто” до пам’ятника Івану Мазепі. Участь взяли більше сотні людей.


Читайте також: Зеленський відзначив українських добровольців державними нагородами

Бути добровольцем – це поклик честі, розповів учасник маршу, депутат Решетилівської міської ради Анатолій Ханко.

“Саме у 2014 році ті, хто мав козацький дух, пішли воювати не заради пільг, землі, а за Україну. Для них була честь взяти до рук зброю і помститися  за роки голодоморів, окупації України. Тоді, у 2014-ому і бізнесмени, і ІТ-шники, і археологи, як я наприклад, пішли воювати, вперше взявши до рук зброю. Для мене це свято справжніх”.

Бути добровольцем для Владислава Шевченка означає “ставити на перше місце у системі цінностей гідність, честь і свободу”.

“Для мене шлях добровольця розпочався тоді, коли Росія офіційно прийняла рішення про введення військ в Україну, зокрема вторгнення в Крим. Я тоді  поговорив з мамою, вона з Кубані. І вже наступного дня, а це був вихідний, пішов до військкомату та заповнив анкету добровольця, яка загубилася. Пізніше, мені пощастило, я потрапив до добровольчого батальйону “Січ”. Для мене війна розпочалася зі Слов’янська”, – розповів Владислав Шевченко.

Після маршу відбувся молебень за полеглими Героями у Свято-Успенському соборі.

Читайте також: “Добровольці”: у Полтаві відкрили виставку світлин з передової

Нагадаємо, День українського добровольця встановлений 17 січня 2017 року Верховною Радою України. Тоді за відповідну постанову № 4261 “Про встановлення Дня українського добровольця” на пленарному засіданні українського парламенту проголосував 231 народний депутат.

 

Перейти до вмісту