Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

У Полтаві підприємці мітингували за “справедливий” карантин

Зранку 19 березня на площі перед Полтавською ОДА на мирну акцію зібрались кілька десятків представників малого бізнесу. Головна умова акції — зважаючи на складну ситуацію з коронавірусною інфекцією, запровадити карантин, але однаковий для всіх підприємців.

Про це розповів організатор акції та підприємець Анатолій Волинець. Він має магазин автозапчастин. У всі попередні карантини – працював через замовлення.

“Потрібно розірвати ланцюг захворювання? Потрібно. Але, локдаун чи карантин повинен стосуватися всіх, а не вибірково. Потрібно знаходити компромісний варіант. Карантин повинен бути справедливий — або ж працюють всі підприємці, або жорсткий карантин для всіх. Локдаун багатьох “вдарив”. Пройдіться по місту — всюди написано “оренда”. Ще кілька таких карантинів і мікропідприємництво можна заносити до Червоної книги. Міська влада дала тиждень на врегулювання ситуації. Ми з цим згодні. Будемо в захисних масках, санітайзерами, з дотриманням дистанції”, – розповів підприємець.

На мирну акцію підприємці приїхали з Диканьки, Карлівки, Опішні, Глобиного, Котельви.

Нагадаємо, напередодні голова Полтавської громади Олександр Мамай повідомив, що наступний тиждень у Полтаві на карантин жоден заклад не закриватимуть. Цей період спостерігатимуть за ситуацією з поширенням коронавірусної інфекції. Якщо ситуація ускладнюватиметься, прийматимуться рішення про закриття, зокрема закладів харчування, спортклубів.



Перейти до вмісту