Ви тут:
Освіта Полтавщина Спорт Суспільство ТОП-новина 

Полтавську спеціалізовану школу-інтернат спортивного профілю хочуть перейменувати у спортивний ліцей

Полтавську спеціалізовану школу-інтернат спортивного профілю І-ІІІ ступенів Полтавської облради планують перейменувати у спортивний ліцей. Відповідно, потрібно буде створити і сучасну спортивну базу.

Про функціонування закладу йшлося на виїзному засіданні постійної комісії Полтавської обласної ради з питань молодіжної політики, спорту та туризму, яке відбулося 30 березня. Участь взяли перший заступник голови облради Олександр Лемешко, перший заступник голови ОДА Дмитро Лунін, заступник голови облради Олексій Чепурко,  директор Департаменту освіти і науки ОДА Віта Ковальська, голова постійної комісії облради з питань молодіжної політики, спорту та туризму Олександр Алексюк, голова постійної комісії облради з питань освіти, науки та культури Олег Діденко та депутати.

Наразі у школі-інтернаті навчається і проживає 325 дітей, які займаються 20 видами спорту. Освітній процес забезпечують 66 працівників: 36 вчителів, 30 вихователів. Основну спортивну підготовку вихованці отримують за межами школи-інтернату, оскільки у закладі відсутні належні умови. Зокрема, спортивні зали розміщені у приміщеннях з недостатньою площею, без необхідної вентиляції. Спортивні майданчики із штучним покриттям, розташовані на території школи-інтернату, теж не можуть забезпечити належну підготовку спортсменів. 

“Відповідно до нового закону про освіту плануємо перейменувати заклад у спортивний ліцей. Зараз школи-інтернати проходять реорганізацію. Зрозуміло, що наразі маємо поки слабку спортивну базу. На сьогодні у нас є початкова, середня та старша школи. У цьому навчальному році вперше не набрали 1 клас. Тут живуть і навчаються діти не лише з Полтавщини, а й з інших областей”, – розповіла в.о. директора Полтавської спеціалізованої школи-інтернату спортивного профілю І-ІІІ ступенів Світлана Дмитренко.  

Також Світлана Дмитренко зазначила, що потрібно буде утеплити фасад спального корпусу, обладнати душові кабіни і туалети, закупити промислові пральні машини

“Також мріємо про мультифункціональні майданчики та  великий спортивний комплекс. Розуміємо, що без потужної спортивної бази розвивати заклад можливості не буде”, – додала вона.

Перший заступник голови облдержадміністрації Дмитро Лунін презентував передпроєктні пропозиції щодо будівництва критої спортивної арени на території закладу.

“Потрібно усвідомити, які напрямки спорту будемо розвивати. Маємо розуміти, для яких видів спорту створюватимемо спортивні зали. Ми підготували ескіз спортивної арени, де можна займатися різними видами спорту, зокрема баскетболом, футболом, боротьбою, боксом. Цей заклад має готувати спортсменів для збірної України”, – сказав він.


Голова постійної комісії обласної ради з питань освіти і науки Олег Діденко зазначив, що потрібно відпрацювати напрямки роботи даного закладу та першочергові завдання.

“Наші спортсмени повинні мати гарні умови. Тож маємо разом з ОДА, керівництвом закладу відпрацювати механізм розвитку даної школи”, – зазначив Олег Діденко.

Заступник голови Полтавської облради переконаний, що для початку потрібно розробити стратегію.

“Маємо говорити про комплексний підхід та стратегію. Нам потрібно створити план на 5, 10 років. Для цього потрібно говорити, у яких школах які види спорту будемо підтримувати. Будівництво арени – добре, але все ж таки маємо розпочати з комплексної стратегії. Щоб ми говорили вже у межах області, як розвиватимемо ті чи інші школи”, – зазначив Олексій Чепурко.

Голова постійної комісії облради з питань молодіжної політики, спорту та туризму Олександр Алексюк зазначив, що потрібно розробити стратегію розвитку закладу. Члени профільної комісії погодили звіт в.о. директора про функціонування Полтавської спеціалізованої школи-інтернату спортивного профілю І-ІІІ ступенів.

Також на виїзному засіданні заслухали інформацію директора КЗ “Кременчуцька спеціалізована школа-інтернат спортивного профілю І-ІІІ ступенів імені І.М. Піддубного Полтавської обласної ради” Олександра Кириченка про проведення навчально-тренувальних зборів та товариських зустрічей з різних видів спорту на базі цієї школи-інтернату. Але це питання депутати відправили на доопрацювання. Профільна комісія рекомендувала Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА спільно з керівництвом закладу детально розглянути це питання та внести відповідні пропозиції на наступне засідання.

Нагадаємо, у Кременчуцькій школі-інтернат імені Піддубного планують розділити навчання за спортивними напрямками.

   

Перейти до вмісту